70% din bolile de care suferim sunt datorate alimentației

Profesorul de origine bulgară Hristo Mermerski spune că alimentele pot fi medicamente, dar și otravă.

Așa cum arăta un studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) acum aproape un deceniu, 70% din bolile de care suferim se datorează unei alimentații proaste.

70% din bolile de care suferim sunt datorate alimentației

70% din bolile de care suferim sunt datorate alimentației

Incidența bolilor cardiovasculare, a diabetului și a cancerului a crescut îngrijorător în ultimii ani, mai ales în țările foarte dezvoltate, unde se consumă o dietă modernă, occidentală, bazată pe cereale rafinate și alimente procesate.

Nici în universitățile medicale, nici în colegiile agricole nu se învață despre beneficiile și proprietățile terapeutice ale alimentelor.

De pildă, un singur morcov crud ne poate furniza doza zilnică necesară de vitamina C și de cantitatea de vitamina E necesară pentru patru zile.

Aceste două vitamine sunt antioxidanți puternici.

Profesorul Mermerski spunea că atunci când mâncăm conserve sau alimente procesate, în corpul nostru se formează radicali liberi.

Aceștia distrug celulele umane, ne îmbolnăvesc și ne îmbătrânesc mai repede.

Antioxidanții au un efect opus: combat daunele radicalilor liberi, ne apără de bolile cronice și degenerative, și ne mențin tineri până la o vârstă înaintată.

Cele mai bune surse de antioxidanți și vitamine sunt legumele și fructele.

O cercetare a OMS a arătat că o porție zilnică de 400 g de fructe și legume ar putea reduce semnificativ riscul de apariție a bolilor canceroase. Aceste alimente conțin compuși care distrug celulele canceroase în faza lor inițială, împiedicându-le să se dezvolte.

De pildă, tomatele sunt numărate printre alimentele cu cel mai mare conținut de licopen. Toate legumele de culoare intensă și fructele cu pigmentul întunecat, precum fructele de pădure, abundă în antioxidanți.

Profesorul Mermerski susține că medicina naturistă are patru mari domenii: „Cum să ne protejăm prin alimentație” – început în anii 60’, „Cum să ne curățăm corpul și să prelungim îmbătrânirea”, în care se folosesc diferite ceaiuri din plante, “Tratarea cu plante vindecătoare”, și “Tratarea cu sucuri naturale”

Până în prezent, fost studiată compoziția chimică și biologică a peste 200 de alimente. Toate cărțile scrise de profesorul Hristo Mermerski și Yonlo Mermerski (fiul său) – 27 până acum – sunt bazate pe cercetări și analize riguroase.

Ele nu neagă utilitatea medicinei alopate, însă le arată oamenilor o altă cale de vindecare, prin alimente și plante, sfătuindu-i să nu devină sclavii industriei farmaceutice.

Profesorul Mermerski a absolvit Academia Agrară din Bulgaria, iar mai iar târziu și-a susținut doctoratul. A vizitat peste 150 de universități din SUA, Rusia, Europa, Africa și Asia ca lector (conferențiar) și cercetător. A studiat în detaliu numeroase rețete vindecătoare și motivele pentru care ele sunt eficiente.

Iată două din aceste rețete:

Elixirul Care Vindecă Tot Corpul

Iaurt cu Nuci și Propolis 

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. Gresit, vinovat este doar stresul si gandurile negre cauzate de marile lipsuri , care in mod normal ar fi indicat sa nu existe in viata noastra. Mereu o bateti cu alimentatia defectuoasa, dar va intreb , cum am putea respecta mesele principale ale zilei , cand noi adultii suntem plecati 12 ore pe drumuri pentru un salariu de mizerie . Sa-mi pregatesc ciorbita in sectia unde lucrez? Si sa se tina cont , ca noi , nu suntem toti birocrati , in tara asta se si munceste fizic !!!

  2. Daca ar putea intelege o proportie cat mai mare a populatiei , acest adevar ….. ar fi mult mai bine pt multi dintre noi . Deviza ca bolile incep in colon si vindecarea lor incepe in gura …este un adevar vechi!!!!

  3. …datorita alimentelor,aditivi,coloranti e t c

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.