De ce ar trebui să adaugi usturoi la mesele zilnice

Uneori, un simplu ingredient, adăugat la mesele zilnice, poate face o diferență uriașă în ceea ce privește starea noastră de sănătate.

Un astfel de ingrediente este usturoiul. Pe lângă faptul că aromatizează mâncărurile, vine cu beneficii spectaculoase.

De ce ar trebui să adaugi usturoi la mesele zilnice

De ce ar trebui să adaugi usturoi la mesele zilnice

Un  modulator impresionant al markerilor de boală

Usturoiul conține fitonutrienți unici. Este vorba mai ales de compușii bogați în sulf.

O recenzie din 2020 a arătat că 83 de studii clinice umane au raportat beneficii în urma consumului de usturoi.

Acesta modulează numeroși biomarkeri de boală.

Usturoiul previne și combate bolile cardiovasculare, tulburările metabolice, infecțiile, bolile de oase, bolile de piele și cancerul.

Compușii său afectează pozitiv stresul oxidativ, inflamația.

Este recomandat în hipertensiune arterială, diabet și obezitate.

Are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare, antimicrobiene și hipolipidemiante.

Poate fi administrat împreună cu medicamente sau alte remedii, deoarece le prelungește efectele.

Citește și – Usturoiul – medicament fără rețetă în perioada de iarnă 

De ce ar trebui să adaugi usturoi la mesele zilnice

Dacă până acum nu obișnuiau să mănânci zilnic usturoi, dr. Eric Berg îți dă câteva motive serioase să o faci.

Tonic, fortifiant

În primul rând, usturoiul mărește rezistența fizică.

Acest lucru este important mai ales pentru atleți sau sportivi.

Antimicrobian versat

În al doilea rând, are proprietăți antimicrobiene.

Studiile au arătat că acționează împotriva unui spectru larg de patogeni, precum bacterii, virusuri, fungi și paraziți.

Aparatul respirator

În al treilea rând, are efecte benefice asupra tractului respirator.

Îmbunătățește respirația. Reduce tusea. Reduce durata unei infecții pulmonare.

Artrită, inflamații

Fiind un agent antiinflamator puternic, usturoiul poate atenua inflamația din bolile articulare, precum artrită reumatoidă și osteoartrită.

Cancer

Usturoiul este „foarte anti-cancerigen”, spune dr. Berg.

Alicina – substanța activă pe care o conține – are un impact puternic asupra celulelor canceroase. Nu afectează celulele sănătate ale corpului.

Usturoiul reduce creșterea tumorilor.

Inhibă cancerul uman. Induce apoptoza (moartea programată a celulelor canceroase).

Împiedică înmulțirea celulelor maligne. Protejează împotriva efectelor toxice ale chimioterapiei.

Ajută atât la prevenirea cancerului, cât și la eradicarea lui.

Induce autofagia în cancerul hepatic.

Ciește și – Maceratul de usturoi – o rețetă din sec. 4 care curăță și regenerează organismul

Sistemul cardiovascular

Usturoiul este un aliment excelent pentru sănătatea sistemului cardiovascular.

Este hipotensiv, vasodilatator și anticoagulant.

Crește oxidul de azot și reduce tensiunea arterială.

Scade colesterolul și riscul de ateroscleroză și accidente vasculare cerebrale.

Ajoene este substanța sulfurică din usturoi care subțiază sângele și previne apariția accidentelor vasculare.

Reduce inclusiv riscul de formare a tumorilor cerebrale.

Dr. Berg recomandă celor care au risc de accidente vasculare cerebrale sau au avut în trecut un astfel de eveniment să includă usturoiul în alimentație.

Sistemul imunitar

Pe locul următor se află sistemul imunitar, asupra căruia usturoiul exercită o influență deosebită.

Consumul de usturoi optimizează funcțiile sistemului imunitar.

Ajută la uciderea microbilor și reduce durata infecțiilor.

Digestie

Îmbunătățește fluxul biliar și mișcarea alimentelor în tractul gastrointestinal.

Reduce gazele și balonarea.

Citește și – Usturoiul – o adevărată comoară de vindecare

Detoxifiere

Puțini știu că usturoiul declanșează fazele 1 și 2 ale procesului de detoxifiere din ficat.

Ajută la transformarea otrăvurilor/toxinelor liposolubile în particule hidrosolubile, care pot fi ușor eliminate din corp.

Oase

Un ultim motiv să mâncăm mai des usturoi este acela că mărește densitatea osoasă.

Pentru a beneficia de toate aceste proprietăți, trebuie să consumăm usturoiul în stare crudă.

Compușii săi se activează în momentul în care tăiem, zdrobim sau mestecăm usturoiul.

Surse articol:

1. Dr. Eric Berg, Start adding garlic to your meals: https://www.youtube.com/watch?v=G5gi7nqy2j0&ab_channel=Dr.EricBergDC
2. Ansary J, Forbes-Hernández TY, Gil E, Cianciosi D, Zhang J, Elexpuru-Zabaleta M, Simal-Gandara J, Giampieri F, Battino M. Potential Health Benefit of Garlic Based on Human Intervention Studies: A Brief Overview. Antioxidants (Basel). 2020 Jul 15;9(7):619. doi: 10.3390/antiox9070619. PMID: 32679751; PMCID: PMC7402177: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32679751/
3. Dr. Eric Berg, Use ajoene (in garlic) to prevent strokes: https://www.youtube.com/watch?v=o-gW0u3HRk4&ab_channel=Dr.EricBergDC
4. Dr. Eric Berg, What garlic does to cancer: https://www.youtube.com/watch?v=hU2fLO_1v2U&ab_channel=Dr.EricBergDC

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.