PÂINE din HRIȘCĂ și SEMINȚE, fără frământare

Această rețetă de pâine este una din cele simple rețete pe care le puteți încerca acasă. Se prepară din doar 4 ingredienteNu conține făină de grâu. Nici măcar nu necesită frământare.

Este o alternativă ideală pentru persoanele cu intoleranță la gluten sau boala celiacă. Este gustoasă, sățioasă și plină de nutrienți benefici sănătății.

Pâine din hrișcă și semințe – rețetă

Ingrediente

• 375 g de hrișcă
• 250 ml de apă
• 1 linguriță de sare
• opțional: 70 g de semințe de floarea-soarelui

Preparare

Spălați hrișca în mai multe ape și puneți-o la înmuiat în apă circa o oră. Se înmoaie foarte repede. Clătiți apoi cu apă curată și scurgeți lichidul.

Puneți boabele într-un blender împreună cu 250 ml de apă curată. Mixați până rezultă o compoziție omogenă.

Transferați-o într-un bol încăpător și lăsați-o să fermenteze cel puțin 12 ore.

După cele 12 ore, adăugați sarea și semințele în compoziție și amestecați cu o lingură de lemn pentru omogenizare.

Aprindeți cuptorul la 180 de grade Celsius. Turnați aluatul într-o tavă de chec/cozonac tapetată cu hârtie de copt.

Coaceți pâinea timp de 1 oră și 15 minute, sau până când se face aurie-maro la suprafață.

Scoateți tava din cuptor și pâinea din tavă. Lăsați-o să se răcească cel puțin 30 de minute înainte de a o felia.

Se poate consuma ca o pâine obișnuită, cu salate, cu ciorbe, cu mâncăruri crude sau gătite, unsă cu unt de arahide, gem, unt, pateuri de casă etc.

Se păstrează la frigider, învelită într-un prosop, timp de 4-5 zile. Poate fi ținută și în congelator, apoi încălzită în cuptor.

Puteți folosi orice fel de semințe aveți în casă. De asemenea, în compoziție se pot adăuga și alte ingrediente, precum roșii uscate, nuci, rozmarin, oregano sau alte mirodenii.

O felie din această pâine are 167 de calorii, 4.4 g de fibre și 6.2 g de proteine.

____________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Simple Vegan Blog, Gluten free bread: https://simpleveganblog.com/gluten-free-bread/

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.