Clătite din hrișcă crudă, înmuiată – fără ulei (dieta Oshawa, dieta fără gluten)

Aceste clătite din hrișcă verde le-am făcut la un moment dat când am avut o tentativă să încep regimul Oshawa 7.

Am renunțat ulterior, din cauză că nu m-am pregătit din timp cu suficiente preparate pe care să le consum pe parcursul zilei.

Clatite din hrisca cruda

Clatite din hrisca cruda

Această dietă este destul de grea din cauză că ai voie să mănânci doar 4 tipuri de cereale: grâu, orez, hrișcă și mei. Mai este permisă puțină sare și nimic altceva. Doar cereale și apă.

Am făcut clătitele în forma cea mai simplă posibilă, cu apă și sare, inspirându-mă din această rețetă. Au ieșit destul de bune, și cred că pot fi incluse în orice dietă obișnuită.

Hrișca este deosebit de sănătoasă și are numeroase beneficii, pentru care merită să o consumăm mai des. Vă recomand această hrișcă crudă, ecologică.

Persoanele care au intoleranță la gluten sau boala celiacă pot folosi astfel de lipii din hrișcă în alimentația lor. 

Cumpără hrișcă crudă

Hrisca Cruda Decorticata

Hrisca Cruda Decorticata

Două sugestii importante, care transformă aceste clătite într-un preparat mult mai sănătos: după înmuierea semințelor de hrișcă, scurgeți apa și lăsați-le la germinat.

În 3-4 zile încep să încolțească. Apoi mixați-le în blender cu apă și lăsați compoziția la fermentat 1-2 zile, până face bule, apoi o puteți găti.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete pe bază de hrișcă, pe care le puteți încerca:

Pâine din hrișcă fermentată – fără drojdie, fără ulei
Prăjitură de post din hrișcă și apă minerală, fără zahăr
Biscuiți din făină de hrișcă și cacao (fără gluten)
Pâine fără gluten, din hrișcă și mere – dulce, sățioasă, super-sănătoasă!

Hrisca inmuiata

Hrisca inmuiata

Hrisca inmuiata si mixata

Hrisca inmuiata si mixata

Clatite din hrisca

Clatite din hrisca

Clatite din hrisca reteta

Clatite din hrisca reteta

Clatite din hrisca cruda inmuiata

Clatite din hrisca cruda inmuiata

Clatite din hrisca inmuiata si mixata

Clatite din hrisca inmuiata si mixata

Lipii din hrisca cruda

Lipii din hrisca cruda

Lipii din hrisca

Lipii din hrisca

Lipii din hrisca hidratata

Lipii din hrisca hidratata

Lipii din hrisca

Lipii din hrișcă crudă, fără ulei - rețetă

Ingrediente
  

  • 180 g de hrișcă crudă
  • 200 ml de apă
  • 1 linguriță de sare

Mod preparare rețetă
 

  • Cu o seară înainte, puneți hrișca la înmuiat în apă. Apa să depășească nivelul boabelor cu circa 2-3 degete.
  • A doua zi, scurgeți apa și clătiți hrișca bine cu apă rece. Turnați-o într-o sită pentru a o scurge de apă și puneți-o în blender.
  • Adăugați cele 200 ml de apă și sarea. Mixați câteva secunde, până când rezultă o compoziție fină, ca cea de clătite.
  • Puneți o tigaie antiaderentă pe aragaz la foc mic. Când s-a încins, turnați compoziție direct din blender în tigaie. Înclinați tigaia pentru a distribui aluatul uniform și a crea o clătită rotundă.
  • Coaceți clătitele circa 5 minute la foc mic pe o parte, apoi întoarceți-le și mai lăsați-le încă 3-5 minute. Se întorc doar atunci când se desprind ușor de pe fundul tigăii cu paleta. Dacă nu se desprind, aveți răbdare să se mai coacă. Puteți da focul puțin mai mare ca să se rumenească mai repede.

Notă

Clătitele din hrișcă sunt moi când sunt calde. Pentru a nu se usca, păstrați-le într-o pungă. Dacă se usucă, le puteți reîncălzi în tigaie și vor deveni iarăși fragede.
Le puteți servi cu diverse umpluturi - dulci sau sărate. Sau le puteți mânca așa cum sunt. Pot înlocui de asemenea pâinea.
Dacă vreți, puteți adăuga puțin ulei în compoziție, precum și unele condimente sau mirodenii dacă le faceți dulci.  

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.