Rețete raw-vegan

SALATĂ de CRUDITĂȚI cu SEMINȚE

// Adaugă comentariu

Pentru a pregăti această salată, aveți nevoie de 10 minute. Nimic nu se fierbe, nimic nu se prepară termic, totul este natural și sănătos! Este o salată din crudități, asezonată cu semințe, care poate fi binevenită mai ales în posturi […]

ARDEI umpluți cu ROȘII și SUSAN – rețetă fără foc

// Adaugă comentariu

Această rețetă este recomandată de Elena Pridie, binecunoscuta autoare de mâncăruri vegane sănătoase, preponderent bazate pe crudități. Rețetele ei sunt extrem de simple și reușite. Legumele consumate în stare crudă ne pot oferi maximul lor de nutrienți. Trebuie doar să […]

SALATĂ de SFECLĂ roșie și CIUPERCI, fără ulei

// Adaugă comentariu

Această salată este deosebit de savuroasă și sănătoasă. Conține o diversitate de legume, folosite în stare crudă. Un al beneficiu este că nu conține ulei. Nucile și semințele adaugă salatei doza necesară de grăsimi, într-o formă cât mai naturală și […]

BRUSCHETTE cu ROȘII și AVOCADO

// Adaugă comentariu

Este unul din cele mai simple și sănătoase aperitive pe care le putem servi, îndeosebi în timpul verii – răcoritoare, savuroase și totodată sățioase. Se prepară extrem de rapid, iar rezultatul întrece așteptările. Roșiile și avocado fac o combinație excelentă, […]

SALATĂ de AVOCADO și ROȘII, fără ulei

// Adaugă comentariu

Salatele cu avocado nu necesită de regulă ulei, deoarece acest fruct este suficient de gras. 77% din caloriile pe care le conține provin din grăsimi, însă nu orice fel de grăsimi, ci grăsimi nesaturate.  Acidul oleic pe care îl conține […]

RULADĂ de CACAO cu OVĂZ

// Adaugă comentariu

Cei care sunt obișnuiți cu deserturi tradiționale nu se lasă ușor convinși de o astfel de rețetă. Rulada de cacao pe care v-o prezentăm face parte din categoria rețetelor crude, obținut doar din fructe și cereale. Nu conține făină, lactate […]

PATEU de DOVLECEL cu SEMINȚE

// Adaugă comentariu

Această rețetă este binevenită în perioada posturilor. Se pretează mai ales pentru zilele de miercuri și vineri când de obicei se mănâncă fără ulei. Totodată, este un aperitiv potrivit pentru dieta vegetarienilor/veganilor și a celor care țin un regim alimentar […]

PERIȘOARE din legume, pentru supe și ciorbe de post

// Adaugă comentariu

Chiftelele și perișoarele de post conțin de obicei legume, verdețuri și cereale sau semințe. Acestea din urmă ajută la legarea compoziției, unele putând chiar înlocui oul, precum semințele de in, datorită substanțelor mucilaginoase pe care le conțin. În această rețetă […]

PATEU din SEMINȚE, servite pe legume

// Adaugă comentariu

Vă prezentăm o rețetă simplă de pateu vegetal, pe care îl putem obține foarte ușor acasă, din ingrediente naturale. Pateul se prepară doar din semințe și se servește pe legume. Iată așadar un preparat 100% dietetic pe care îl pot […]