Oțet cu Miere – Un Tratament Miraculos Pentru Bolile Omului Modern

Beneficiile pentru sănătate ale oțetului de mere cu miere de albine sunt cunoscute în lumea largă, de milenii. Această rețetă simplă a fost utilizată în mod tradițional ca un remediu la domiciliu pentru foarte multe afecțiuni, inclusiv ca un elixir anti-îmbătrânire, pentru detoxifierea și dezinfectarea corpului, sau pentru scăderea colesterolului.

Oțet + Miere = Elixir Multi-Vindecător 
Cura cu Oțet și Miere

Cura cu Oțet și Miere

Oțetul de mere este un agent de curățare și vindecare naturală a corpului, un antibiotic și antiseptic puternic, care luptă împotriva germenilor și bacteriilor. Abilitatea oțetului de mere de a crea un mediu alcalin în corp este esențială pentru prevenirea și combaterea infecțiilor și a altor boli destructive.

Combinația dintre oțetul de mere și mierea de albine – două tonice antice vindecătoare, crează un duo puternic pentru tratarea a foarte multe afecțiuni:

– Îmbătrânirea prematură
– Indigestie, arsuri la stomac, constipație
– Intoxicație alimentară
– Dureri în gât
– Obezitate
– Colesterol și tensiune mare
– Oboseală cronică
– Respirația neplăcută
– Unghii fragile
– Artrită, reumatism
– Circulația sângelui deficitară , tulburări circulatorii
– Elasticitatea venelor și arterelor
– Eczeme, acnee, coșuri

Cura cu oțet și miere este renumită mai ales pentru slăbit și scăderea colesterolului.

Cum se prepară/administrează oțetul și mierea

Adăugați 1-2 linguri de oțet de mere și 1 linguriță de miere de albine într-un pahar cu apă. Amestecați bine până la dizolvare. Se pot bea până la 3 astfel de pahare pe zi, înainte sau după mese. Acest tratament se poate urma zilnic, pe o durată de timp îndelungată. Pentru a face acest elixir și mai puternic, adăugați și 1 linguriță de suc de lămâie proaspăt stors. Ar fi ideal să preparați oțetul de mere în casă. Găsiți aici o rețetă simplă.

Cum funcționează

Susținătorii acestui elixir explică modul în care acest elixir funcționează. Sângele nostru are tendința să devină din ce în ce mai acid, din cauza dietelor moderne, bazate pe grăsimi saturate și alimente procesate. Atunci când pH-ul corpului nostru devine prea acid, bolile se dezvoltă mult mai ușor. Dacă pH-ul este alcalin, organismul se află în echilibru, și poate combate germenii și afecțiuni precum cele biliare sau renale, osteoporoză sau oase fragile, dureri articulare sau musculare, energia scăzută, oboseala cronică, sau digestia lentă.

Atunci când are un pH foarte acid, corpul este forțat să împrumute minerale (calciu, sodiu, potasiu și magneziu) de la organele vitale și din oase, pentru a neutraliza excesul de acid, și pentru a-l elimina din corp. Acest lucru poate duce la deteriorarea oaselor și a foarte multe organe.

Carnea este un aliment care creează foarte multă aciditate în corp

Legumele, verdețurile și ceaiurile sunt exemple de alimente care ajută la alcalinizarea corpului. În mod ironic, capacitatea unui aliment de a crea un mediu acid sau alcalin în organism nu are nimic de-a face cu pH-ul său inițial. De pildă, lămâia este un fruct extrem de acid, dar după ce este digerat și asimilat, el devine alcalin. La fel se întâmplă și cu oțetul de mere. Pe de altă parte, carnea este alcalină înainte de digerare, dar ea se transformă într-un reziduu foarte acid în stomac, la fel ca majoritatea produselor de origine animală.

Mierea de albine este alcalină

Cercetătorii au descoperit că la circa 45 de minute după consumul de miere, sângele arată mult mai alcalin decât înainte. Comparativ cu zahărul procesat și îndulcitorii artificiali, mierea de albine este foarte repede absorbită în celulele de sânge pentru a fi transformată în combustibil, în loc să rămână în sânge. De aceea, studiile au arătat că inclusiv diabeticii au un nivel mai mic al zahărului din sânge după ce au mâncat miere de albine.

! De reținut 

Este important să se țină cont de cele explicate mai sus, și anume că produsele din carne cresc aciditatea corpului. De aceea, pentru rezultate bune și pentru îmbunătățirea stării de sănătate, este bine să reduceți pe cât posibil consumul de alimente procesate, prăjite, grăsimile, zahărul și carnea în exces. Beți mai multe lichide și cel puțin un ceai din plante medicinale pe zi (urzică, cimbru, coada-calului, etc).

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. Dragii mei eu vreau reteta de OTET DE MERE ,CEL ORIGINAL ,FERMRNTAT

  2. Tai merele in prealabil spalate,in felii,le pui antr-un borcan de 5l pui 5linguri de miere peste ,il acoperi cu o farfurioara si il asezi undeva la soare.Mesteci an fiecare zi an el si dupa 10 zile al tragi.

  3. eu am facut reteta cu otet de mere ,miere si usturoi dar imi da intepaturi la inima ,am tens. mica 10,6

  4. Mulțumim pt frumoasele sfaturi și rețete

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.