Sucul de pătrunjel – descoperă acest miracol!

Pătrunjelul este un zarzavat modest în aparență, dar care ascunde numeroase secrete de vindecare. Pătrunjelul verde este ca o oază de substanțe nutritive pentru corpul uman afectat de dietele moderne. Conține mai multă Vitamina C decât lămâia, mai multă provitamina A decât mărarul, mai mult fier decât spanacul, Vitamina E, calciu, acid folic, potasiu și mangan. În mod surprinzător, pătrunjelul are mai multe proteine decât un gălbenuș de ou.

Sucul de Pătrunjel – Descoperă Acest Miracol!

Sucul de Pătrunjel – Descoperă Acest Miracol!

Efecte terapeutice profunde

Pătrunjelul curăță vasele de sânge și sângele, combate infecțiile și previne cancerul, datorită acțiunii sale citostatice naturale. este recomandat în cancerul pulmonar, caz în care se beau câte 100 ml de suc de pătrunjel combinat cu 500 ml de suc de morcov, în cure de 12 săptămâni.

Este recomandat de medicii nutriționiști tuturor celor care suferă de inimă, tulburări de circulație, intoxicații, afecțiuni hepatice și urinare, rahitism, reumatism, tuberculoză, îmbătrânire prematură și afecțiuni oculare. Cataracta este una din bolile în care se poate consuma cu succes pătrunjel.

La persoanele cardiace, sucul de pătrunjel reglează ritmul inimii și îmbunătățește respirația. Femeile pot consuma pătrunjel pentru reglarea ciclului menstrual.

Foarte important de reținut este că sucul de pătrunjel este foarte bun pentru glanda tiroidă și pentru menținerea sănătății glandelor suprarenale.

Cei care vor să slăbească sau să își detoxifice corpul, ar trebui să se obișnuiască să consume suc de pătrunjel proaspăt.

Alte beneficii

– Întărește imunitatea
– Aprovizionează corpul cu vitamine, minerale și energie
– Tonifică sistemul nervos
– Ajută la detoxifierea organismului
– Reglează ritmul cardiac și colesterolul
– Hipertensiune
– Constipație
– Alergii
– Curăță ficatul și rinichii
– Ajută la eliminarea pietrelor la rinichi
– Cistită
– Combate depresia și nervozitatea
– Menține sănătatea oculară
– Îmbunătățește digestia
– Ajută la eliminarea excesului de apă din corp
– Reduce balonarea
– Previne îmbătrânirea prematură
– Osteoporoză
– Combate acneea
– Amenoree
– Artrita reumatoidă

Extern, pentru eczemele alergice, se aplică pe locul afectat cataplasme cu pătrunjel ras, învelit în tifon. Se schimbă o dată la 3 ore. Se bea și suc de rădăcină de pătrunjel cu morcov, în părți egale, câte 2 pahare pe zi.

Cum se prepară sucul de pătrunjel

Se spală o legătură de pătrunjel verde și se pune la blender, adăugând 1 cană de apă și 2-3 linguri de suc de lămâie. Se bea dimineața, sau între mese. Nu se depășește această doză zilnică. La fel de bun este sucul din rădăcină de pătrunjel, care se poate combina cu morcov.

Cel mai bun mod de a consuma pătrunjelul este crud, ca atare sau la salate. Sucul de pătrunjel este mult mai raid absorbit de corp, și se poate bea zilnic, simplu sau combinat cu suc de lămâie, țelină, morcov, măr, portocale, spanac sau salată verde.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Multumesc frumos ptr informatie

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.