Rucola (Voinicica), Mai Sănătoasă ca Salata Verde – Rețetă

La fel ca și păpădia, Rucola este o plantă comestibilă, cu frunze foarte asemănătoare, care face parte din aceeași familie cu varza. Este lesne de înțeles așadar că rucola poate fi gătită și consumată ca o salată, și ca mai toate legumele din familia cruciferelor (broccoli, conopidă), este un aliment anti-cancer.

Rucola Salată (Voinicica), Verde – Beneficii, Rețete (sxc.hu)

Rucola Salată (Voinicica), Verde – Beneficii, Rețete (sxc.hu)

Rucola – Proprietăți

Rucola este numele dat de italieni acestei plante. În limbajul nostru popular, rucola se numește voinicica, iar în engleză, arugula. Are un gust amărui, cu o tentă plăcută de nucă. Se poate găti ca orice salată, sau se poate prepara în diverse mâncăruri. În Italia, rucola este folosită mai ales pentru pizza.

De la rucola se folosesc atât frunzele, cât și florile și semințele. În marile magazine de la noi se pot găsi doar frunze proaspete de rucola.

Comparativ cu salata verde, rucola conține mai mult calciu și fier, mai multă Vitamina A și C, vitamina K, potasiu, magneziu și cupru. Ca plantă medicinală, rucola are efecte antioxidante, antibacteriene, diuretice și antiscorbutice.

Rucola Salată cu cartofi – Reteță

Dacă nu știi cum să gătești rucola, inspiră-te din rețeta de salată de mai jos. Este un fel de mâncare foarte hrănitor, ușor și consistent în același timp. Salata de rucola se poate face și de post, fără iaurt și ou.

Ingrediente

• 1 pungă de frunze de rucola
• 700 g de cartofi
• 1 legătură de ceapă verde
• 1 legătură de mărar
• 120 ml de iaurt
• 60 ml de maioneză
• sare, piper și alte condimente, după gust

Preparare

Se fierb cartofii cu tot cu coajă în apă cu sare. Se curăță, se taie în patru sau în cubulețe mai mici și se așează într-un bol împreună cu ceapa și mărarul tocate mărunt. Se face maioneza din 2 ouă și se amestecă apoi cu iaurtul. Se amestecă toate ingredientele cu grijă, pentru a nu zdrobi cartofii. Se poate servi imediat, sau după o oră de stat la frigider.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.