Mormântul lui Arsenie Boca de la Prislop – mormântul cald

La mormântul părintelui Arsenie Boca se petrec zi de zi lucruri minunate. Prezenţa nevăzută a părintelui umezeşte ochi care n-au plâns de mult, aprinde dorul după Dumnezeu şi mângâie umerii pelerinilor cu atingerea blândă a unui părinte protector.

Mormântul Părintelui Arsenie Boca de la Prislop – Mormântul Cald

Mormântul lui Arsenie Boca

Mormântul viu

Nimeni nu crede cu adevărat că părintele Arsenie Boca a murit. El e viu în inimile şi în conştiinţele lor, acolo unde părintele a săpat, din piatră seacă, izvor de apă curată. Pelerinii vin la mormântului părintelui Arsenie Boca ca la un om viu, pentru a-şi revărsa inimile şi durerea pe care nu le-o poate tămădui nimeni. Şi părintele, care ascultă tot, îi mângâie pe toţi în fel şi chip, pe unii în taină, iar pe alţii în chip văzut.

Părintele n-a murit, căci prezenţa lui e sculptată în icoane, e încrustată în pietre, învăluind întreaga natură de la Prislop. Cimitirul cu brazi argintii şi florile de pe mormântul părintelui care nu se ofilesc nici măcar iarna sunt martori tăcuţi ai unui mormânt care adăposteşte un izvor viu, din care credincioşii scot, ori de câte ori vin cu credinţă, tămăduire şi mângâiere. Pacea care domină cimitirul este însăşi tihna sufletească pe care părintele Arsenie Boca le-o dăruieşte pelerinilor, ca binecuvântare şi răsplată pentru drumul şi efortul lor de a ajunge până la el.

Lacrimi pentru ţară vărsate de Arsenie Boca

Cu puţin timp înainte de a trece la Domnul, părintele Arsenie Boca s-a închis în altar şi a stat acolo şapte zile, lăsând în urma lui o baltă de lacrimi. Întrebat fiind ce a făcut acolo, părintele a spus că acelea sunt lacrimi pentru ţară, pentru jertfa tinerilor de la revoluţia din decembrie 1989 şi pentru binele ţării. Ştia ce avea să se întâmple, şi ştia şi că sfârşitul lui e aproape. Şi înainte de a pleca, a promis oamenilor că nu îi va lăsa orfani, ci că de acolo de unde va fi, îi va putea ajuta mult mai mult.

Părintele ştia când avea să pornească pe Cărarea Împărăţiei şi să se mute acolo sus. Căci cu şase luni înainte de a muri, a cerut să i se cioplească o cruce, dându-le meşterilor şi inscripţia cu data morţii sale.

Mormântul Părintelui Arsenie Boca de la Prislop – Mormântul Cald

Mormântul Părintelui Arsenie Boca de la Prislop

Torturat de Securitate

Despre cum a murit părintele Arsenie Boca se ştiu numai frânturi de adevăr, greu de ascuns. Se spune că moartea părintelui nu a survenit din pricina unor probleme de sănătate, ci din cauza torturilor suferite din partea Securităţii. Dan Lucinescu vorbeşte în cartea „Părintele Arsenie Boca – Un Sfânt al Zilelor Noastre” despre cum securiştii l-au predat maicilor de la Sinaia într-o stare groaznică, aproape mort. În ziua înmormântării, pelerinii au putut zări pe chipul părintelui arsuri şi traumatisme, pe obraji şi pe piele. Numai degetul arătător a fost scos de sub patrafir pentru a fi sărutat, ceea ce întăreşte convingerea unora că degetele părintelui au fost distruse.

Părintele Arsenie Boca a lăsat cu limbă testamentară, dorinţa de a nu i se deschide mormântul până la a doua venire a lui Hristos. Dorinţa de a nu se atinge nimeni de osemintele lui a fost interpretată de mulţi ca o dorinţă a părintelui de a nu fi canonizat. Dar deşi şi-a dorit să rămână în smerenie, oamenii ştiu în adâncul fiinţei lor că părintele era şi este un sfânt, cum n-a fost altul pe pământul românesc.

Mormântul Părintelui Arsenie Boca de la Prislop – Mormântul Cald

Cimitir Prislop

An de an, pe 28 noiembrie, dealurile Prislopului sunt împânzite de roiuri de suflete care vin din diferite părţi ale ţării pentru a simţi deasupra lor mâinile şi rugăciunile calde ale părintelui, pentru a lua cu ei ceva din duhul dumnezeiesc al părintelui.

Minuni la mormântul Părintelui Arsenie Boca

Mormântul făcător de minuni al părintelui Arsenie Boca odihneşte în cimitirul de la Mănăstirea Prislop, în Silvaşu de Sus, judeţul Hunedoara. Pelerinii călători pe urmele părintelui Arsenie Boca pot vizita şi Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, Mănăstirea Sinaia, chilia părintelui Arsenie din munţii Făgăraşi, izvorul părintelui Arsenie Boca sau Biserica Sfântul Nicolae de la Drăgănescu, unde se află cea mai amplă pictură a părintelui, cu simboluri profetice pentru lumea modernă.

Întreaga zonă este făcătoare de minuni. Deasupra mormântului apar uneori curcubee, jocuri de lumini sau un abur cald. În ziua înmormântării părintelui Arsenie Boca, un pelerin a văzut pe cerul albastru o cruce de stele, iar un altul, o cruce albă.

Mormântul Părintelui Arsenie Boca de la Prislop – Mormântul Cald

Mormânt Arsenie Boca

Oamenii care vin la mormântul părintelui Arsenie Boca sărută crucea şi se umplu de o bucurie nenumită, ating de ea cămăşi ale celor bolanvi şi primesc sănătate, se închină cu lacrimi şi pleacă oameni înnoiţi sufleteşte, primind răspuns la toate frământările lor. Da, la mormântul părintelui Arsenie Boca se împlinesc dorinţe, şi se petrec minuni pe care nimeni nu le poate contesta.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


24 comentarii

  1. adevarat facatoare de minuni

  2. am fost recent si m as intoarce n orice clipa la prislop

  3. Asa este..m.a invrednicit Maica Domnului si am fost acolo..pt cei care nu cred,le recomand sa mearga..ii simti efectiv prezenta..vrei sa stai,sa te reculegi si totusi…Pr.Arsenie e acolo si e cat se poate de prezent

  4. Doamne ajuta!!Prea sfinte Parinte roaga-te bunului Dumnezeu pentru noi toti pacatosii!!!! Amin!!!!

  5. ptr cei ce ajung acolo,este foarte bine,parintele ii protejeaza de toate relele,cu ajutorul lui am fost si noi,intr-adevar se simte,ajuta in toate,amin

  6. dumnezeu sa-l odihnesca in pace, amin

  7. Doamne ajuta-ne, iarta pacatele noaste!Sfinte Arsenie Boca roaga-te pentru noi pacatosii!Amin!

  8. am fost …este superb…evlavios.si florile sunt atat de vii..tot timpul…ca si sufletul sau….

  9. Sfinte Pàrinte Arsenie Boca ,roagà-te Bunului Dumnezeu ptr noi pàcàtosii ,Amin !

  10. Multumesc, este bine de stiut, deja sint un om mai linistit

  11. SFINTE PARINTE ROAGATE PENTRU NOI PACATOSII DOAMNE AJUTA DUMNEZEU SA TE IERTE PARINTE

  12. Doamne ajuta Sf Parinte pe noi cei multi,familia mea.

  13. PREA BUNULE SI SFINTE PARINTE ,INTR-O AMINTIRIREA DUMITALE AM SA FAC TOT POSIBILUL SA AJUNG LA SFANTU-TI MORMANT.ACEST LUCRU MI-AM DORIT TOT TIMPUL CU MULTA ARDOARE SI ITI PROMIT CA VOI VENI.DORESC SA-TI ADUC CINSTIRE PREA SFINTEI DUMITALE ,CE TRAIESTI INTR-O VESNICIE A NUMELUI SI MARETIEI DUMITALE CA OM BUN CINSTIT SI CORECT CE AI FOST CU NOI ASTIA PACATOSI.DE ASEMENEA VOI VENI CU SMERENIE , LA MORMANTUL DUMITALE ,SPRE A TE RUGA SI DE SANATATEA MEA CARE NU PREA ESTE ASA BUN PE CAT VREAU SA PAR,DE ASEMENEA SA MA ROG SI PENTRU MAMELE MELE ,SORA ,FRATII ,SI COPII MEI , SI NU IN ULTIMUL RAND FRUMOASELOR MELE NEPOTELE.STIU CACI DE ACOLO UNDE SUNTETI ,NE VEDETI PE FIECARE.DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE LOCUL,DANDU-VA ODIHNA NECESARA .AMIN.

  14. Imi doresc si eu sa ajung la Prislop,daca a fost cineva de aici,din grupul de prieteni,il rog frumos sa asterne citeva rinduri despre simturile si emotiile traite la mormintul sfint al Preotului Arsenie Boca.

  15. am fost de Pasti si m-as intoarce oricand,am simtit o liniste extraordinara si da iti curg lacrimile fara sa vrei si pentru ce m-am rugat s-a indeplinit la cateva zile

  16. Vica Duta via Facebook

    doamne ajuta,am fost de curind,este un loc unde toate dorintele se imlinesc,merita vazut.

  17. Este un loc minunat, te cuprinde o emotie, nu poti sa explici in cuvinte! Minunat!

  18. Este locul in care simti o liniste dumnezeiasca ce te invaluie!!! Este locul in care tanjesc sa ajung curand, sa zabovesc cateva clipe la sfantul mormant!!!

  19. angela Astefanoaei

    As dori sa ajung si eu…doamme ajuta

  20. Este minunat adevarate MINUNII DUMNEZEESTI

  21. in preajma mormantului am simtit ceva ce nu am mai simtit niciodata nici nu pot descrie in cuvinte ,pe fiica mea o chema Ziana ca pe parinte (ZIAN BOCA)

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.