Detoxifierea Bilei cu Ceai de Mușețel și Pătrunjel

Un remediu natural foarte eficient, gustos și delicat pentru echilibrarea, detoxifierea și tratarea inflamațiilor și crizelor dureroase ale vezicii biliare este amestecul de ceai de mușețel și pătrunjel. Acesta ajută de asemenea ficatul să elimine grăsimile nesănătoase acumulate.

Detoxifierea Bilei cu Ceai de Mușețel și Pătrunjel

Detoxifierea Bilei cu Ceai de Mușețel și Pătrunjel

Boli ale vezicii biliare – Simptome

Problemele cu vezica biliară și sistemul biliar sunt foarte frecvente astăzi, și constau în inflamații ale vezicii biliare și hepatobiliare, spasme musculare, contractarea peretelui vezicii biliare, formarea de pietre sau obstrucția fluxului
biliar.

Funcția principală a vezicii biliare este de a colecta și concentra bila pe care organismul o folosește pentru a digera grăsimile. Ea este extrem de importantă deoarece preia foarte mult din volumul de muncă al ficatului. Și dacă vezica biliară este bolnavă, acest lucru se întâmplă din cauză că ficatul este stresat sau disfuncțional la rândul lui. Din acest motiv, ficatul tinde să producă bilă toxică.

Principalele semne care indică probleme cu vezica biliară sunt atacurile frecvente de indigestie și greață după consumul de alimente grase, vărsături și dureri la nivelul abdomenului superior în partea dreaptă, care pot iradia până în umărul drept.

Ceai de mușețel și pătrunjel pentru bilă

Acest amestec de ceai este foarte recomandat mai ales persoanelor care sunt la dietă, țin post sau vor să reducă aportul de grăsimi. Funcționează foarte bine împotriva durerii. Se recomandă prepararea unui ibric (aprox. 3 căni) plin cu ceai, care se poate consuma pe tot parcursul zilei, sau ori de câte ori apar probleme. Are un gust bun și poate fi îmbogățit cu 1 linguriță de miere. Cel mai bine este ca acest ceai să se bea pe cât de fierbinte posibil.

Ceaiul poate fi consumat la debutul simptomelor de durere și presiune la nivelul vezicii biliare. Mușețelul și pătrunjelul folosite la acest ceai vor reduce spasmele dureroase și vor contribui la eliminarea toxinelor. Se poate bea 2 zile la rând, sau până când atacurile au trecut. Ceaiul împinge toxinele și nămolul și facilitează eliminarea.

Acest ceai nu este o alternativă la operație dacă pietrele existente sunt mari. El se poate bea mai ales după o intervenție chirurgicală, pentru a ajuta la tonifierea vezicii și la reglarea digestiei.

Atenție, acest ceai nu trebuie consumate pe perioada sarcinii, deoarece conține pătrunjel.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. va rugam frumos, ne spuneti reteta completa?

  2. Poate ne spune cineva care sunt dozajele pt plante si Ce fel de patrunj -radacina sau frunze ? Se face infuzie ?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.