Uncategorized

Cum să faci BRÂNZĂ de SOIA (tofu) în 3 pași

// Adaugă comentariu

Tofu este cea mai populară brânză vegetală de pe piață. Este ieftină, ușor accesibilă și foarte versatilă. Nu are un gust intens de soia, de aceea poate fi folosită la diverse rețete. Îl întâlnim des în dieta vegetarienilor și în […]

HORMONII, DIETA și EMOȚIILE influențează FOAMEA și APETITUL

// Adaugă comentariu

Condiția fizică, anumite medicamente, tulburările metabolice, disfuncțiile tiroidiene, problemele psihologice sau chiar dieta pot afecta apetitul. Poftele alimentare sunt însă cel mai mult influențate grelină și leptină – cei doi hormoni care reglează foamea și sațietatea. Hormonii care controlează foamea […]

Tipuri de FĂINĂ fără GLUTEN

// Adaugă comentariu

Glutenul este o proteină care se găsește în cereale, precum grâul, orzul și secara. Eliminarea glutenului din alimentație este important pentru controlul simptomelor următoarelor afecțiuni: • boala celiacă – este o afecțiuni autoimună, în care glutenul declanșează sistemul imunitar împotriva mucoasei […]

Masajul ayurvedic şi uleiul de susan.

// Adaugă comentariu

Uleiul de susan este folosit de mai bine de 5000 de ani datorită efectelor sale benefice. Acestea sunt numeroase şi tocmai de aceea indienii îl folosesc ca ingredient fundamental în masajul Ayurvedic. Uleiul de susan conţine o multitudine de vitamine […]