Uncategorized

Macese

Măceșele combat 10 boli – studii științifice

// Adaugă comentariu

√ Bazat pe studii științifice Măceșele, cunoscute în unele zone ale țării și sub numele de „cacadâr”, „trandafir sălbatic”, „rug” sau „rujă” sunt folosite în scop culinar și terapeutic din vechime. Sunt deosebit de bogate în vitamina C, vitamina A, […]

Roscovele scad colesterolul

Roșcovele conțin fibre care scad grăsimile din sânge

// Adaugă comentariu

Cercetătorii spanioli au descoperit că roșcovele influențează valoarea lipidelor din sânge. Mai exact, fibrele insolubile din roșcove au determinat scăderea colesterolului total, colesterolulul LDL și trigliceridelor. Polifenolii din roșcove scad grăsimile din sânge Nu este o noutate faptul că alimentele […]

Magiun de prune

Magiun de struguri, cu doar 1 kg de zahăr

// Adaugă comentariu

Un magiun delicios se poate obține nu doar din prune, ci și din struguri. Aceste două fructe au multe elemente comune. Au o culoare similară – văditoare a conținutului bogat în antioxidanți. Sunt surse excelente de pectină, o fibră care […]

Turmericul combate COVID-19

7 mecanisme prin care turmericul combate COVID-19

// Adaugă comentariu

√ Bazat pe studii științifice Turmericul este unul din alimentele folosite în scop terapeutic încă din vechime. Studiile au arătat că substanța sa activă principală – curcumina – are numeroase activități farmacologice. Proprietățile sale antivirale, imunomodulatoare, antiinflamatoare și antioxidante o […]

Leacuri vindecatoare din ceapa - suc, sirop, tinctura, ceai

Leacuri vindecătoare din ceapă – suc, sirop, tinctură, ceai

// Adaugă comentariu

√ Bazat pe studii științifice Ceapa are o valoare terapeutică atât de mare încât este cercetată în domeniul cancerului. Studiile au arătat că ceapa și usturoiul combat cancerul cavității bucale și faringelui, cancerul laringian, esofagian, colorectal, mamar, renal, ovarian, de […]

Ciorba de dovlecei dreasa cu ou si iaurt

Ciorbă de dovlecei, dreasă cu ou și iaurt

// Adaugă comentariu

Dovleceii sunt legume preferate de persoanele care sunt la dietă. Se numără printre alimentele cu cel mai mic conținut de calorii. 100 de grame de dovlecei cruzi au doar 17 calorii! Sunt complet lipsiți de grăsimi saturate. Dovleceii sunt hipocalorici  […]

Pasca cu smantana

Pască cu smântână, fără aluat

// Adaugă comentariu

Pasca este singurul preparat de pe masa de Paște care are un nume sugestiv pentru această mare sărbătoare. Este dulcele pe care femeile îl duc la Biserică în noaptea de Înviere împreună cu ouăle roșii pentru a ca preotul să […]

Pasca de ciocolata fara aluat

Pască de ciocolată fără aluat

// Adaugă comentariu

Pasca de ciocolată este o alternativă la pasca tradițională cu brânză simplă. Se prepară foarte repede. Iar pasca de ciocolată fără aluat este o variantă modernă, în care aluatul clasic este înlocuit cu o crustă din biscuiți măcinați și unt. […]