Sărățele fără făină – rețetă pentru diabet, keto, intoleranță la gluten

Dacă vă plac ronțăielile, încercați aceste sărățele fără făină. Au un conținut redus de carbohidrați și sunt adecvate pentru dieta keto și regimul diabeticilor.

Eu am făcut această rețetă la Crăciun, cu unele modificări pe care nu mi le mai aduc aminte foarte bine. Am folosit brânză de oi. Nu cred că am folosit tărâțe de ovăz, pentru că nu am avut.

Saratele fara faina - reteta diabet, keto, intoleranta la gluten

Saratele fara faina – reteta diabet, keto, intoleranta la gluten

Sărățele fără făină – rețetă

Ingrediente

  • 300 g de brânză sărată
  • 4 ouă
  • 3 linguri de făină de migdale
  • 2 linguri de tărâțe de ovăz
  • 1 lingură de tărâțe de psyllium
  • 1 lingură de semințe de chia
  • semințe de susan

Mod de preparare

Puneți brânza într-un bol și sfărâmați-o bine cu furculița să nu existe blugări mari.

Adăugați ouăle și amestecați totul foarte bine. Incorporați apoi făina de migdale, tărâțele de ovăz, tărâțele de psyllium și semințele de chia. Omogenizați compoziția.

Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt. Întindeți compoziția în tavă într-un strat uniform. Vă puteți ajuta în acest sens de o paletă sau de un cuțit cu lama lată. Presărați deasupra semințele dorite. Eu am folosit semințe de susan.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius. După 10-15 minute (când foaia s-a închegat pe jumătate) scoateți tava și tăiați foaia în formă de sărățele. Tăiați aluatul cu vârful cuțitului nu cu toată lama, pentru a nu rupe aluatul.

Saratele fara faina - reteta diabet

Saratele fara faina – reteta diabet

Introduceți din nou tava în cuptor și mai lăsați sărățelele încă 10-20 de minute, sau până când devin rumene deasupra. Aveți grijă să nu le ardeți.

Saratele fara gluten

Saratele fara gluten

Sărățelele au o textură moale. Nu sunt crocante ca cele făcute cu făină de grâu. Se păstrează într-o caserolă sau într-o pungă de hârtie, în frigider.

Saratele diabet

Saratele diabet

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de sărățele pe care le puteți încerca:

Sărățele keto – sărățele fără gluten, unt sau untură
Sărățele keto – rețetă din 2 ingrediente!
Sărățele fără gluten – fragede și moi

Sursă rețetă: Body by Miha, Sărățele low carb (fără făină): https://www.facebook.com/bodybymiha/photos/s%C4%83r%C4%83%C8%9Bele-low-carb-f%C4%83r%C4%83-f%C4%83in%C4%83-ingrediente-300g-br%C3%A2nz%C4%83-s%C4%83rat%C4%83-4-ou%C4%83-3-linguri-f%C4%83in/2068165486590404/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.