Sărățele keto – sărățele fără gluten, unt sau untură

Aceasta este probabil una cele mai simple rețete de sărățele pe care o veți încerca. Nu conține făină de grâu, nici unt sau untură. Au un conținut redus de carbohidrați.

Le recomandăm diabeticilor și celiacilor sau celor care au intoleranță la gluten.

Saratele keto – saratele fara gluten, unt sau untura

Saratele keto – saratele fara gluten, unt sau untura

Brânza de vaci este obligatorie în aceată rețetă. Cantitatea de cașcaval poate fi ajustată. Eu am folosit mai mult cașcaval decât în rețetă și sărățelele au ieșit foarte bine.  

Sărățele fără gluten – rețetă

Ingrediente

  • 250 g de brânză de vaci grasă
  • 100 g de cașcaval
  • 2 ouă
  • 100 g de făină de migdale
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 2 lingurițe de semințe de mac
  • 2 lingurițe de semințe de susan
  • ½ linguriță de sare

Mod de preparare

Puneți brânza de vaci într-un bol. Frecați-o puțin cu furculița să se desfacă bulgărașii.

Deasupra ei dați cașcavalul prin răzătoarea cu găuri mici. Adăugați ouăle, făina migdale, praful de copt, sarea și semințele. Amestecați totul foarte bine cu o furculiță, apoi cu o paletă.

Compoziția este groasă și lipicioasă. Nu o veți putea modela în sărățele individuale.

Veți întinde în schimb toată compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt. Ajutați-vă de un cuțit cu lama lată pentru a distribui compoziția într-un strat uniform. Cu cât mai subțire este stratul, cu atât mai uscate vor ieși sărățelele.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius. După 5-10 minute scoateți tava și tăiați blatul care acum a devenit ușor ferm. Trasați liniile doar cu vârful cuțitului, ca să nu se prindă blatul de lamă. Dacă totuși foaia nu este încă stabilă și se rupe, mai lăsați-o puțin și apoi o puteți tăia.

Faceți sărățele după preferință – mai mici sau mai mari, mai late sau mai lungi. Eu am tăiat foaia pe verticală în fâșii late cât degetul mijlociu, apoi în 3 pe orizontală.

Saratele keto – din branza de vaci si cascaval

Saratele keto – din branza de vaci si cascaval

Introduceți tava înapoi în cuptor și lăsați-o până când sărățelele se rumenesc ușor. Fiți cu ochii pe ele să nu se ardă. Durează încă 10-20 de minute. Depinde de cuptorul fiecăruia.

Lăsați-le în tavă să se răcească, apoi le veți putea desprinde mai ușor.

Saratele keto - fara gluten

Saratele keto – fara gluten

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete keto pe care le puteți încerca:

Sărățele keto – rețetă din 2 ingrediente!
Fursecuri keto din 2 ingrediente – fără făină, zahăr, lactate sau ulei
Sărățele fără gluten – fragede și moi
Pizza fără nici un gram de făină (diabet, keto, intoleranță la gluten, slăbit)

Sursă rețetă: Madeline.ro, Sărățele low carb cu mac: https://madeline.ro/saratele-low-carb-cu-mac/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.