Vinul de SCORȚIȘOARĂ – un tonic PSIHIC și DIGESTIV excelent (rețetă)

Rezultatele studiilor științifice sugerează că persoanele care suferă de stres, depresie, anxietate și alte tulburări neurologice ar trebui să includă mai des în alimentația lor mirodeniile și condimentele.

Bharat B. Aggarwal de la Universitatea din Texas susține că există peste 25 de condimente care pot ajuta la combaterea tulburărilor neurologice, precum Alzheimer, demență, depresie, epilepsie, insomnie, Parkinson sau probleme de memorie.

Vin de Scorțișoară Antidepresiv Natural

Vin de Scorțișoară Antidepresiv Natural

Scorțișoara și turmericul au efecte extraordinare asupra funcțiilor creierului. Alte mirodenii benefice sunt cuișoarele, nucșoara, oregano și piperul negru, cardamomul, cayenne, chimenul, coriandrul, rozmarinul, feniculul, ghimbirul, paprika și sarea de mare.

Studiile științifice au arătat că scorțișoara are următoarele efecte asupra creierului:

– întârzie sau inversează deficitele cognitive
– îmbunătățește procesele mentale și reduce oxidarea de la nivelul creierului
– îmbunătățește procesele de învățare
– îmbunătățește funcțiile motorii la persoanele cu Parkinson
– reduce poftele alimentare
– îmbunătățește memoria de lucru (doar prin mirosirea scorțișoarei)
– conține o doză mare de mangan, un mineral esențial pentru sănătatea creierului

Vin de scorțișoară – rețetă

Aceasta nu este un vin adevărat de scorțișoară, ci un vin natural, aromat cu scorțișoară. Pentru a spori efectele stimulente ale vinului de scorțișoară, se pot adăuga și alte aromate, precum steluțe de anason, cuișoare și nucșoară.

Vin cu Mirodenii

Vin cu Mirodenii

Ingrediente

• 10 lingurițe de pudră de scorțișoară
• 1 litru de vin roșu sau negru

Preparare

Puneți scorțișoara într-un borcan de sticlă. Adăugați vinul și amestecați cu un tel. Închideți borcanul ermetic și lăsați-l să stea 12 zile. la macerat. După această perioadă, vinul se strecoară în sticluțe mici, preferabil de culoare brună.

Acest vin aromat poate rezista până la 3 ani. Se consumă ca un vin terapeutic, adică în doze mici. Se poate lua câte 1 lingură, de 4 ori pe zi, în cure de 1-3 luni.

Acest vin foarte aromat și gustos are efecte tonice asupra psihicului, sistemului nervos și sistemului digestiv. Este de asemenea un remediu plăcut pentru persoanele care suferă de depresie.

Atenție, în scopuri medicinale se recomandă scorțișoara indiană (Scorțișoara Ceylon), și nu scorțișoara chinezească (Scorțișoara Cassia). Scorțișoara de Ceylon are o cantitate mai mică de cumarină, o substanță care poate deveni toxică dacă este ingerată în doze mari. În plus, este mai puțin iritativă și concentrată ca gust.

Scorțișoara nu este indicată copiilor sub 2 ani, persoanelor alergice la scorțișoară, femeilor gravide și celor sensibili la condimente.

Surse articol:
1. http://www.formula-as.ro/2014/1102/medicina-naturii-44/enigmatica-scortisoara-17287
2. https://stayingsharp.aarp.org/art/nourish/15/spices-protect-brain.html
3. http://blog.brainhq.com/2014/07/28/5-proven-brain-benefits-of-cinnamon/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.