Chifteluțe de NĂUT, cu TURMERIC și mult PĂTRUNJEL
Chiftelele de năut sunt o mâncare inspirată din bucătăria arăbească. Se numesc falafel, și sunt foarte gustoase, moi în interior și crocante la exterior. Rețeta nu este deloc complicată.
Năutul este o leguminoasă bogată în proteine, foarte hrănitoare, ideală pentru perioadele de post sau pentru alimentația vegetarienilor.
Chiftele de năut cu turmeric – rețetă
Dacă le doriți mai condimentate, puteți adăuga usturoi zdrobit sau boia de ardei iute. Sunt deosebit de bune și calde și reci.
Ingrediente
• 250 g de năut
• 2 cepe
• 3 legături de pătrunjel
• 1 linguriță de sare
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
• 1 lingură de făină
• 2 lingurițe de chimion măcinat
• 1 linguriță de turmeric
Preparare
Puneți boabele de năut la înmuiat peste noapte. Năutul se va umfla și își va dubla cantitatea. Astfel că a doua zi veți avea 500 g de năut înmuiat.
Puneți năutul înmuiat într-un bol mare. Adăugați ceapa tăiată felii și pătrunjelul verde tocat mărunt. Adăugați condimentele și amestecați cu o lingură până se combină toate ingredientele.
Puneți pe rând compoziția în blender și mixați până obțineți o pastă fină, omogenă. După ce ați pasat toată compoziția, puneți-o din nou în blender și adăugați făina și bicarbonatul de sodiu. Amestecați până se incorporează.
Pentru a forma chifteluțele de năut, luați câte puțin din compoziție și modelați-le cu palmele curate. Le puteți da orice formă doriți: rotunde, ovale etc. Pot fi mai mari sau mai mici.
Puneți chiftelele formate într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți-le pe ambele părți până se rumenesc. Puteți pune mai mult ulei, pentru a se coace uniform.
După ce sunt gata, scoateți chiftelele de năut pe un platou tapetat cu un prosop gros de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Dacă nu aveți voie de prăjeli, puteți coace chiftelele în cuptor. Așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-le până se încheagă și se rumenesc.
Chiftelele cu năut pot fi servite ca atare, cu o salată de verdețuri sau legume, sau pot fi incorporate în sandviciuri. Arabii le consumă cu lipii și diverse sosuri.
Sau ceea ce se cheama” falafel „!
Doar ce_l terminai, preparat ca o salata! F.bun! O zi excelenta!
foarte bune ,ff. delicioase,depinde de gusturi.
Falafel….👍👍
TOATE LEGUMELE PRAJITE ISI PIERD PROPRIETATILE ASA CA
Sunt foarte bune
aceste chiftelute se numesc ‘FALAFEL’