Maioneză de post – cea mai gustoasă, sănătoasă și reușită rețetă

Oricine poate avea nevoie la un moment dat de o maioneză vegetală pentru un preparat de post.

Se poate întâmpla ca un eveniment important să pice într-o zi de miercuri sau vineri, sau în perioada unuia din cele patru posturi ale anului.

Cea mai reusita maioneza de post

Cea mai reusita maioneza de post: jules

Oricine gospodină care gătește în casă și respectă posturile ar trebui să cunoască o rețetă de maioneză vegetală reușită.

Ei bine, rețeta prezentată mai jos merită toate laudele.

Este reușită atât ca textură și consistență, cât și ca gust.

Conține 2 ingrediente principale: cartof și caju.

Pentru cei care nu știu, caju face parte din categoria fructelor oleaginoase, alături de migdale, alune, arahide, fistic și nuci.

Nucile caju sunt originare din nordul Braziliei. Asemenea altor oleaginoase, au efecte protectoare asupra sistemului cardiovascular.

Includerea lor în dieta de tip occidental contribuie la scăderea colesterolului total și LDL.

Maioneză de post – rețetă

Ingrediente

  • 1 cartof fiert
  • 20 g de nuci caju
  • ½ cană de apă
  • 100 ml de ulei
  • ½ lămâie
  • sare, după gust

Mod de preparare

Puneți nucile caju la hidratat în puțină apă caldă (cât să le acopere), timp de 4-5 ore. Puteți face acest lucru cu o zi înainte.

Fierbeți cartoful în coajă. Cât este cald, decojiți-l și lăsați-l să se răcorească.

Tăiați-l bucăți și puneți-l în vasul blenderului.

Adăugați nucile caju scurse de apă, uleiul, apa proaspătă, sucul de lămâie și puțină sare.

Mixați câteva secunde, până când ingredientele s-au măcinat complet și ați obținut o compoziție cremoasă și fină.

Dacă robotul nu merge, mai adăugați câțiva stropi de apă.

Gustați de sărat, de acru și ajustați cantitatea de sare și suc de lămâie.

Maioneza din caju și cartof este deosebit de versatilă. Acest lucru înseamnă că se pretează la diverse rețete.

O puteți folosi la salata de vinete, salata de boeuf, salată de ciuperci, salată de conopidă, țelină sau alte salate.

La cât de delicioasă e, o puteți întinde pe pâine și consuma ca atare.

Merge la sandvișuri, burgeri, shaorma de casă, paste, etc.

Cei care au preparat această maioneză au mărturisit că este chiar mai bună decât maioneza clasică, din ou!

Așadar, dacă aveți invitați vegetarieni, cu siguranță îi veți impresiona cu această maioneză!

Rețete similare

Maioneză de post, fără ulei

Maioneză de post din semințe – o rețetă care se apropie de gustul maionezei cu ou

Maioneză de post din avocado, gata în 5 minute, fără ulei

Surse articol:

1. Celina C. Q. Dias, Marta S. Madruga, Maria Manuela E. Pintado, Gabriel Henrique Oliveira Almeida, Ana Paula Vilar Alves, Investigation, Francileide Amaro Dantas, Investigation, Jéssyka Kallyne Galvão Bezerra, Investigation, Marília Ferreira Frazão Tavares de Melo, Vanessa Bordin Viera, Juliana Késsia B. Soares, Juan J. Loor, Cashew nuts (Anacardium occidentale L.) decrease visceral fat, yet augment glucose in dyslipidemic rats, PLoS One. 2019; 14(12): e0225736: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6907795/
2. Eunice Mah, Jacqueline A Schulz, Valerie N Kaden, Andrea L Lawless, Jose Rotor, Libertie B Mantilla, DeAnn J LiskaCashew consumption reduces total and LDL cholesterol: a randomized, crossover, controlled-feeding trial, Am J Clin Nutr. 2017 May;105(5):1070-1078: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28356271/
3. Alimentația Ideală, Maioneză vegană: http://alimentatiaideala.blogspot.com/2012/06/maioneza-vegetala.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.