PASTĂ de NUCI cu USTUROI (rețetă + beneficii)

Dacă vă plac pastele tartinabile și obișnuiți să le consumați la micul-dejun, ca gustare rapidă și sățioasă, puteți încerca rețeta prezentată mai jos.

Acest pateu poate înlocui cu succes pateurile de post din comerț, care conțin numeroși aditivi dăunători sănătății: agenți de îngroșare, coloranți artificiali, conservați, cantități mari de sare și grăsimi procesate.

Pateu de nuci si usturoi

Pe site-ul nostru puteți găsi o sumedenie de rețete de pateuri vegetale sănătoase, obținute doar din legume, fructe oleaginoase, semințe și verdețuri, care merită încercate și împărtășite cu cei dragi.

______________________________

Pastă de nuci cu usturoi – rețetă

Ingrediente

• 300-400 g de nuci
• 1 căpățână de usturoi
• 2-3 linguri de apă minerală
• 2 linguri de ulei de măsline
• 2-3 linguri de suc de lămâie
• un praf de sare

Preparare

Puneți miezul de nucă la înmuiat într-un bol cu apă (cât să îl acopere). Lăsați-l circa 8 ore, schimbând deseori apa, pentru a elimina gustul amărui care se formează în contact cu apa.

Nucile și cerealele în general, hidratate în apă, sunt mai ușor de digerat și au beneficii mai mari pentru sănătate.

Clătiți nucile și puneți-le în robotul cu lama S. Adăugați cățeii de usturoi decojiți, zeama de lămâie proaspăt stoarsă și uleiul. Mixați adăugând treptat și apa, atât cât să meargă robotul și să rezulte o pastă cremoasă, tartinabilă. Nu trebuie să fie prea moale.

Pateul rezultat se servește pe felii de pâine, lipie, crackers, sau pe fâșii/rondele de legume: castraveți, dovlecei, ardei gras, morcov, țelină, ridiche, roșii etc.

Dacă sunteți la regim și vreți să renunțați la pâine, întindeți pateul pe frunze de varsă/salată verde/spanac, rulați-le și serviți-le ca atare.

În acest pateu puteți adăuga și verdețuri sau mirodenii, precum spanac, urzici, leurdă, ceapă verde, pătrunjel, mărar, oregano, busuioc, ghimbir, piper etc.

______________________________

Sursă: Delicii sănătoase, Pateu de nuci cu usturoi: https://blog.deliciisanatoase.ro/retete/pateu-de-nuci-cu-usturoi/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.