Lapte condensat fără zahăr – rețetă din 3 ingrediente, fără fierbere (+ variantă fără lactoză)
Dacă aveți nevoie de un lapte condensat fără zahăr, nu-l căutați în comerț. Se găsește foarte greu. Îl puteți face în casă, din doar 3 ingrediente.
Vă las o rețetă recomandată de Jenny, care se face în câteva minute. Aveți nevoie doar de un blender pentru a omogeniza ingredientele.
Cuprins
Lapte condensat fără zahăr
Acest lapte condensat fără zahăr se face cu xilitol. Dacă nu aveți acest îndulcitor în casă sau vreți să folosiți altceva, puteți opta pentru stevia, green sugar sau eritritol.
Lapte condensat vegan, fără lactoză – variante
Dacă vreți o versiune mai dietetică, folosiți un lapte praf degresat (cu 1% grăsime).
Dacă aveți intoleranță la lactoză, puteți face acest lapte condensat și în variantă vegană, cu lapte praf de soia, lapte praf de migdale, sau lapte praf de cocos.
Lapte condensat fără zahăr - rețetă
Ingrediente
- 120 g de lapte praf
- 120 g de xylitol, eritritol (sau alt îndulcitor după gust)
- 30 ml de apă
Mod preparare rețetă
- Puneți apa și îndulcitorul într-un ibric. Așezați vasul pe foc și aduceți la punctul de fierbere.
- Când apa începe să clocotească, stingeți focul. Lăsați siropul la răcorit.
- Turnați apo siropul în vasul blenderului și mixați 30 de secunde.
- Adăugați apoi 2 lingurițe de lapte praf și mixați 30 de secunde, sau până când praful s-a incorporat complet.
- În timp ce blenderul merge, adăugați treptat restul de lapte praf, câte o lingură.
- Când ați terminat de incorporat tot laptele praf, mai mixați câteva secunde și opriți. Acest este laptele condensat. În această etapă el este încă lichid, dar se va îngroșa după ce stă la rece.
- Turnați laptele condensat într-un borcan sau într-un bol cu capac.
- Dați-l în frigider și lăsați-l să stea la rece circa 2 ore sau peste noapte, înainte de a-l folosi.