Tartă din ovăz și prune uscate, fără zahăr

Un desert foarte ușor de preparat în casă este această tartă din ovăz și prune uscate.

Se poate face și în varianta de post, cu lapte vegetal.

Tarta din ovaz si prune uscate, fara zahar

Imagine cu titlu sugestiv: jeffreyw

Nu conține zahăr, nici făină de grâu.

Este un dulce sănătos, foarte rapid de încropit.

Dacă aveți câțiva fulgi de ovăz în casă, nu ezitați să încercați rețeta.

Tartă din ovăz și prune – rețetă

Ingrediente

  • 80 g de nuci
  • 80 g de ovăz
  • 80 g de prune uscate
  • 1 banană

Ingrediente glazură

  • 100 ml de lapte (de vacă sau vegetal)
  • 1 lingură de îndulcitor (stevia, eritritol)
  • 3 linguri de pudră de cacao
  • 1 lingură de ulei (sau 20 g de unt)
  • 1 mână de nuci și/sau nuci

Mod de preparare

Începeți prin a pune miezul de nucă la rumenit 10 minute în cuptor, la 180 de grade Celsius.

Spălați prunele uscate și tocați-le mărunt.

Puneți-le într-un bol.

Tocați nuca rumenită și puneți-le peste prune.

Adăugați fulgii de ovăz.

Pasați banana cu o furculiță, până se face pastă.

Adăugați-o peste celelalte ingrediente.

Amestecați bine, cu o paletă.

Ungeți o formă rotundă cu puțin ulei, inclusiv pe pereții. Așezați o bucată de hârtie de copt pe fund.

Autoarea rețetei a folosit un inel detașabil cu diametrul de 20 cm.

Transferați compoziția în tavă și presați-o cu dosul unei linguri. Nu trebuie să rămână goluri de aer.

Nivelați cu paleta deasupra.

Introduceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Scoateți tava după un sfert de oră.

Între timp, pregătiți glazura.

Puneți laptele într-un ibric. Adăugați pudra de cacao și îndulcitorul. Amestecați cu un tel.

Așezați vasul pe foc și aduceți la punctul de fierbere. Trebuie să amestecați continuu.

Adăugați apoi untul sau uleiul de cocos.

Când glazura s-a îngroșat, este gata.

Scoateți prăjitura din tavă după ce s-a răcit. Turnați deasupra glazura și nivelați cu o paletă.

Puneți nucile sau migdalele într-un mini-tocător (robot mic).

Mărunțiți-le bine.

Presărați-le deasupra prăjiturii.

Dați prăjitura la frigider câteva ore, să se întărească glazura.

Tăiați prăjitura ca pe tort, sau pătrățele.

Rețete similare

Tort de banane și ovăz – doar 3 ingrediente, fără zahăr!

Tartă fără coacere, cu blat din fulgi de ovăz și cremă de fructe – desert sănătos și dietetic

Tartă dietetică și rapidă cu ovăz

Note și sugestii

Dacă nu vă plac bananele, folosiți 1 lingură de făină de cocos sau de migdale și 1 linguriță de ulei de cocos sau unt în locul lor.

Dacă vreți o prăjitură mai înaltă, folosiți o tavă mai mică (18 cm.).

În cazul în care nu aveți eritritol sau stevia, puteți folosi miere de albine ca îndulcitor.

Rețetă preluată din: Family recipes, Take oatmeal, prunes and cocoa, make sweets without sugar and flour: https://www.youtube.com/watch?v=sGmfYNHXvrE&ab_channel=Familienrezepte

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.