FURSECURI de post, cu CIREȘE, fără zahăr și făină

Acești biscuiți se prepară doar din ingrediente vegetale, fiind un desert dietetic și potrivit pentru persoanele care țin post sau regim alimentar.

Nu conțin zahăr, nici făină de grâu rafinată. Ingredientele uscate care ajută la formarea blatului sunt nucile, semințele și fulgii de ovăz. Iar ingredientele umede sunt fructele.

Fursecuri cu cirese: julieandkittee.com

Această rețetă poate constituit o sursă de inspirație pentru mămicile care vor să le dea copiilor lor dulciuri sănătoase, gustoase și deopotrivă de hrănitoare.

Puteți folosi acest model de preparare pentru realizarea altor biscuiți asemănători, înlocuind ingredientele cu altele, din aceleași categorii.

________________________

Biscuiți cu cireșe – rețetă

Ingrediente

• 70 g de miez de nucă
• 2 lingurițe de semințe de floarea-soarelui
• 2 lingurițe de semințe de dovleac
• 3 caise deshidratate
• 1 lingură de nucă de cocos
• 120 g de banane
• 7 linguri de ovăz
• 1 lingură de lapte vegetal (sau apă)
• 100 g de cireșe

Preparare

Puneți miezul de nucă, semințele și 1 lingură de fulgi de ovăz în blender și mixați până se fac făină. Adăugați caisele și mixați din nou, pentru a obține o compoziție sfărâmicioasă.

Rupeți bananele bucăți și adăugați-le în blender împreună cu restul ingredientelor: laptele și 6 linguri de ovăz. Mixați până la omogenizare. Compoziția finală trebuie să fie modelabilă între palme.

Se incorporează și cireșele (fără sâmburi) și se amestecă pentru incorporare.

Transferați compoziția rezultată într-o tavă mică (20 cm), tapetată înainte cu hârtie de copt.

Introduceți blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și lăsați-l să se coacă vreme de 25 de minute.

Răsturnați blatul pe un tocător mare și tăiați-l pătrățele sau în formele dorite. Îndepărtați foaia de hârtie.

Puneți din nou biscuiții în tavă și coaceți-i în cuptor încă 10-15 minute, până se fac crocanți la bază.

________________________

Opțiuni:

– În loc de miez de nucă puteți folosi alune sau migdale

– În loc de cireșe puteți folosi vișine sau alte fructe de pădure

– Caisele deshidratate pot fi de asemenea înlocuite cu alte fructe uscate, precum curmale sau smochine.

________________________

Sursă: Dulceață de trandafiri, Batoane cu cireșe: http://dulceatadetrandafiri.blogspot.com/2016/06/batoane-de-cereale-cu-cirese.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.