Pastă de cătină cu miere – “alifie” rapidă pentru riduri, răni, arsuri, hemoroizi (rețetă)

Cătina este una din marile minuni ale naturii.

Dacă prin administrare internă stimulează puternic sistemul imunitar, la nivel extern, cătina are un succes impresionant în repararea și îngrijirea pielii ridate sau afectate.

Pastă de cătină cu miere – “alifie” rapidă pentru riduri, răni, arsuri, hemoroizi (rețetă)

Pastă de cătină cu miere – “alifie” rapidă pentru riduri, răni, arsuri, hemoroizi (rețetă)

Alifie de cătină – rețetă

Ingrediente

• 3 linguri de fructe de cătină
• 2 linguri de miere polifloră

Preparare

Boabele de cătină se spală bine, se zdrobesc și se amestecă apoi cu mierea de albine, până se obține o pastă omogenă.

Preparatul obținut se poate folosi pentru zonele ridate ale feței, iritații, arsuri, rănile care se vindecă greu (plăgi) și pentru hemoroizii care sângerează.

Pentru riduri, aplicați pur și simplu pasta pe față, și lăsați-o să acționeze câteva minute.

Pentru răni și alte afecțiuni ale pielii, întindeți pasta de cătină și miere pe o pânză de tifon, împachetați-o în două și așezați-o pe zona afectată a pielii.

În loc de fructe de cătină proaspete, la această rețetă puteți folosi suc de cătină, pastă de cătină sau ulei de cătină.

Efecte benefice 

Cătina hidratează și hrănește, regenerează, tonifică și întinerește pielea. Ajută la tratarea rănilor și arsurilor, acneei, rozaceei și eczemelor.

Studiile recente s-au axat pe capacitatea uleiului de cătină de a combate ridurile, uscăciunea acută a pielii și alte simptome ale pielii îmbătrânite.

Cătina conține cantități impresionante de fitosteroli naturali, vitamina E, vitamina C și betacaroten. Toți acești antioxidanți au puterea de a preveni formarea ridurilor.

Conform University of Maryland Medical Center, atunci când este aplicată extern, cătina reduce asprimea pielii, lungimea liniilor de expresie și profunzimea ridurilor.

Acest efect se datorează conținutului de alfa-tocoferol, o formă de vitamina E.

Acidul palmitoleic – un component natural al pielii, este unul din cei mai hidratanți acizi grași Omega 7, regăsiți în cătină. Acesta este considerat un agent valoros topic în tratarea arsurilor și în vindecarea rănilor.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.