Un desert din DOVLEAC care îți oferă ENERGIE pentru întreaga zi

Rețeta pe care v-o prezentăm este de origine ucraineană, însă nu pare străină nici de meleagurile noastre. Acest desert este ideal pentru un mic-dejun sănătos și consistent. Nu conține zahăr, nici nu îngrașă.

Este un desert potrivit pentru o dimineață de toamnă, deoarece va hrăni organismul și îi va oferi energia de care are nevoie pentru întreaga zi. Cu toate acestea, poate fi servit și în alt moment al zilei.

Supă-Cremă de Dovleac

Supă-Cremă de Dovleac

Supă-cremă de dovleac – rețetă

Ingrediente

• 500 g de dovleac
• 100 ml de lapte
• 1 lingură de unt
• 1-2 lingurițe de miere

Preparare

Tăiați dovleacul în două. Scoateți sâmburii și spălați-l. Tăiați o jumătate de dovleac cubulețe și cântăriți-le. Trebuie să aveți circa jumătate de kilogram.

Puneți laptele într-o cratiță și lăsați-l să fiarbă. Când clocotește, adăugați cubulețele de dovleac și un praf de sare. Amestecați și fierbeți totul la foc mic, amestecând ocazional. Lăsați dovleacul să fiarbă circa 20-30 de minute, până când se înmoaie și începe să se terciuiască.

Adăugați untul și pasați totul cu un blender vertical. după ce s-a răcorit, îndulciți supa cu puțină miere de albine. Este mai bun cald. Se pot adăuga și nuci sau alte fructe uscate.

Despre beneficiile consumului de dovleac, numai de bine. Acest fruct este foarte bogat în nutrienți. Conține multe vitamine, minerale și antioxidanți, și este sărac în calorii. De aceea este ideal pentru deserturile dietetice.

Poate fi folosit la supe, salate, conserve, sucuri, smoothie-uri etc. Piureul de dovleac poate înlocui untul sau zahărul în unele rețete.

Datorită conținutului de potasiu, dovleacul are un efect benefic asupra tensiunii arteriale. Vitaminele și antioxidanții pe care îi conține (vitamina A, vitamina C, beta-carotenul) previn daunele degenerative la nivelul ochilor.

Cercetările au arătat că dietele bogate în beta-caroten reduc incidența cancerului de prostată și a cancerului de colon.

Dovleacul este un aliment bun pentru femeile însărcinate, deoarece conține fier. Mai mult, dovleacul susține fertilitatea. Vitamina A este de asemenea importantă în perioada alăptării pentru sinteza hormonilor.

Alimentele bogate în vitamina C și beta-caroten ajută la întărirea imunității.

Surse articol:
1. http://receptiki.pro/kuhni_mira/3908-ukrainskaya-kuhnya-tykvennaya-kasha-recept-bez-krupy.html
2. http://www.medicalnewstoday.com/articles/279610.php

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.