Siropul de PĂTLAGINĂ elimină toxinele din SÂNGE (rețetă + mod de administrare)

Pătlagina este cunoscută îndeosebi pentru efectele sale reconfortante la nivelul aparatului respirator. Comisia Germană E. a aprobat utilizarea frunzelor de pătlagină pentru tuse uscată, iritația membranelor mucoase, cauzată de infecții respiratorii, și stimularea sistemului imunitar.

Studiile au arătat că pătlagina îmbracă membranele mucoase iritate cu o peliculă calmantă, și este eficientă împotriva bronșitei.

patlagina

Utilizările străvechi o recomandă de asemenea în infecțiile urinare și ale tractului digestiv, și ca un leac de nădejde în afecțiunile pielii. Frunzele proaspete de pătlagină și sucul se aplică pe pielea afectată de arsuri solare, înțepături și mușcături de insecte sau de șerpi, mâncărimi, arsuri, răni deschise, tăieturi, bășici, inflamații articulare, dureri musculare, luxații și picioare dureroase.

La nivel intern, pătlagina are o acțiune depurativă extraordinară. Ajută la detoxifierea sângelui și la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale.

Sirop de pătlagină – rețetă

Pentru a prepara siropul, trebuie să extragem sucul din frunzele proaspete de pătlagină. Acestea se spală bine și se storc prin storcătorul electric, se zdrobesc cu un blender, se dau prin mașina de tocat sau se toacă mărunt pe o planșetă de lemn. Plantele se storc printr-un tifon, iar sucul rezultat se amestecă apoi cu o cantitate egală de miere de albine.

Acest amestec se fierbe 20 de minute la foc mic, până ce se leagă ca un sirop, după care se îmbuteliază. Poate fi păstrat timp îndelungat.

Mod de administrare

Pentru curățarea sângelui de toxine, dr. Laza recomandă o cură de 3 săptămâni cu sirop de pătlagină, timp în care se ia câte 1 linguriță de sirop de pătlagină pe zi, înainte de masă.

Terapeuta Maria Treben spune în cartea sa „Sănătate din Farmacia Domnului” ca adulții să ia câte 1 lingură de sirop, iar copiii câte 1 linguriță, în fecare zi.

Pentru tratarea afecțiunilor respiratorii – tuse, bronșită, laringită, traheită, se ia câte 1 lingură, de 3 ori pe zi. Copiii vor lua câte 1 linguriță de 3 ori pe zi.

Acest sirop se poate folosi și ca îndulcitor pentru ceaiuri și alte preparate

Contraindicații

În urma administrării siropului de pătlagină, unele persoane pot experimenta reacții secundare, precum tulburări digestive, palpitații sau tensiune arterială mare. În acest caz, tratamentul se va întrerupe.

Surse articol:
1. „Îndreptar Profilactic și Terapeutic de Medicină Naturistă”, Dr. Doru Laza, Ediția a 2-a, 2000
2. „Sănătate din Farmacia Domnului”, Maria Treben
3. http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/health-benefits-of-plantain-leaf/
4. http://www.greenmedinfo.com/blog/medicinal-properties-plantain

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.