BROCCOLI la cuptor cu parmezan sau CAȘCAVAL – cel mai gustos mod de a găti această legumă

Broccoli cu cașcaval este una din cele mai reușite combinații, deși sună ciudat. Foarte multă lume cunoaște această rețetă și o practică des.

Este un mod delicios de a introduce această legumă anticancerigenă și antiinflamatoare în alimentația noastră, fără a-i altera proprietățile curative și valoarea nutritivă.

Broccoli cu Cașcaval

Broccoli cu cașcaval și smântână – rețetă

Ingrediente

• 400 g de broccoli
• 100 g de cașcaval
• 1 ou
• 1 lingură de smântână
• 1 cățel de usturoi
• sare și piper

Preparare

Desfaceți buchețelele de broccoli și spălați-le cu apă rece. Așezați-le într-un singur strat într-o tavă de cuptor sau într-un vas yena.

Într-un bol separat, preparați un mujdei din usturoiul zdrobit, frecat cu puțină sare, 2 linguri de ulei și 2 linguri de apă. Turnați acest sos peste broccoli. Acoperiți vasul cu capacul sau cu o folie de staniol.

Aprindeți cuptorul la 200 de grade Celsius și lăsați broccoli să se coacă preț de 20 de minute, sau până când se înmoaie.

Între timp, preparați o omletă din oul bătut bine cu smântâna, 50 g de cașcaval ras, sarea și piperul.

Scoateți vasul din cuptor și turnați deasupra sosul obținut. Introduceți din nou vasul în cuptor și lăsați broccoli încă 10 minute, până când sosul se leagă. Scoateți vasul și radeți restul de 50 de grame de cașcaval pe răzătoare. Mai lăsați apoi broccoli la cuptor 1-2 minute, pentru a se topi cașcavalul.

Puteți fierbe buchețelele de broccoli 3-4 minute înainte de a le coace în cuptor (circa 15 minute).

Această mâncare se poate servi ca atare, este foarte gustoasă, sau ca o garnitură pentru pui sau pește.

Broccoli cu parmezan la cuptor – rețetă

Vă prezentăm și varianta simplă a acestei rețete.

Ingrediente

• 1 căpățână de broccoli
• 3 linguri de ulei de măsline
• ¼ linguriță de sare
• ¼ linguriță de piper roșu sau boia de ardei
• 1 vârf de cuțit de piper negru
• ¼ cană de parmezan ras
• ½ lămâie

Preparare

Încingeți cuptorul la 220 de grade Celsius. Tăiați broccoli în buchețele mici și spălați-le sub un jet de apă rece. Puneți-le într-un bol și stropiți-le cu uleiul de măsline. presărați sarea, piperul și boiaua de ardei. Amestecați cu mâinile și transferați broccoli într-un vas yena. Radeți deasupra parmezanul și introduceți vasul în cuptor. Lăsați broccoli să se coacă 15 minute, până când brânza devine ușor aurie. La final, stoarceți sucul de lămâie deasupra.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. Broccoli se gateste la abur max. 5 min. , altfel isi pierde aproape toate propietatile .

  2. In imaginea de mai sus, retata contine si cartofi?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.