Desert bogat în PROTEINE, bun pentru INIMĂ, fără zahăr (rețetă video)

Pe lângă gustul aromat și textura cremoasă pe care le are, această băutură este foarte hrănitoare, și o idee bună de mic-dejun sănătos și sățios.

Smoothie de Banană și Unt de Arahide

Smoothie de Banană și Unt de Arahide

Smoothie bogat în proteine – rețetă

După cum vedeți, rețeta este foarte simplă. Ingredientele probabil le aveți deja în casă. Ideal ar fi să folosiți un unt de arahide bio, fără sare și fără zahăr, sau făcut în casă.

Ingrediente

• 1 banană
• 1 lingură de unt de arahide
• 1 lingură de pudră de roșcove

Smoothie de Banană și Unt de Arahide

Smoothie de Banană și Unt de Arahide

Preparare

Modul de preparare este foarte ușor și rapid. Puneți toate ingredientele în blender. Adăugați circa 1 pahar cu apă, și mixați până la omogenizare. Trebuie să obțineți o compoziție fină și cremoasă. În loc de apă puteți folosi iaurt sau lapte dulce. Pentru această rețetă, cel mai bun este laptele vegetal.

Smoothie de Banană și Unt de Arahide

Smoothie de Banană și Unt de Arahide

Dacă vreți ca smoothie-ul să fie și mai sănătos, adăugați și ceva verdeață, precum spanac. Pudra de roșcove sau de cacao va acoperi foarte bine gustul ierbos al spanacului, astfel încât nici nu veți ști că este acolo.

Smoothie de Banană și Unt de Arahide

Smoothie de Banană și Unt de Arahide

Banana este suficient de dulce pentru a nu mai adăuga miere sau alt îndulcitor. Folosiți o banană cu coaja cât mai neagră. Bananele coapte bine sunt foarte dulci.

Smoothie de Banană și Unt de Arahide

Smoothie de Banană și Unt de Arahide

Beneficii

Numeroase studii au asociat consumul de nuci cu menținerea sănătății cardiovasculare. Unele cercetări au arătat că persoanele care consumă deseori nuci sau unt de arahide (sau din alte tipuri de nuci) au un risc mai mic de a dezvolta boli de inimă și diabet de tip 2.

2 linguri de unt de arahide ne oferă 3.3 g de grăsimi saturate și 12.3 g de grăsimi nesaturate. Acesta este un raport foarte bun între grăsimile bune și grăsimile rele, regăsit de asemenea în uleiul de măsline.

Grăsimile saturate, deși sunt considerate nocive, ajută la creșterea nivelului colesterolului bun (HDL). O cantitate prea mare de grăsimi saturate va produce însă un efect opus: va crește colesterolul rău (LDL) și riscul de înfundare a arterelor (ateroscleroză).

Untul de arahide este de asemenea bogat în fibre și potasiu, alți doi nutrienți benefici pentru inimă. Chiar și sortimentele de unt de arahide sărat conțin de două ori mai mult potasiu decât sodiu, un avantaj important pentru persoanele cu afecțiuni cardiace sau renale.

Banana este de asemenea o sursă generoasă de potasiu. Consumul acestui fruct ajută la scăderea tensiunii arteriale, la îmbunătățirea sănătății inimii și la reducerea riscului de cancer și astm.

Pudra de roșcove (cunoscută și sub numele de „Carob”) este foarte bogată în antioxidanți, îndeosebi polifenoli – care asemenea fibrelor, ajută la scăderea colesterolului sangvin și a trigliceridelor. Antioxidanții au rolul de a proteja corpul de daunele radicalilor liberi și ale toxinelor din mediu.

Pudra de roșcove este o sursă foarte bună de calciu, care ajută la menținerea oaselor puternice, transmiterea informațiilor la nervi și menținerea ritmului inimii regulat. Conține de asemenea cantități bune de seleniu, un mineral folositor mai ales pentru glanda tiroidă, sistemul imunitar și ADN.

Vezi și rețeta video:

Surse:
http://www.health.harvard.edu/press_releases/is-peanut-butter-healthy
http://www.medicalnewstoday.com/articles/271157.php
http://www.livestrong.com/article/250365-what-are-the-benefits-of-carob/

Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.