Oțetul de SALVIE – remediu pentru transpirația excesivă a picioarelor și alte afecțiuni (rețetă)

Salvia este o minune a naturii.  Această plantă are proprietăți anti-hidroză (combate transpirația excesivă), antibacteriene, antiseptice, antimicrobiene, antivirale, antifungice, anti-inflamatorii, carminative, relaxante, spasmolitice și vermifuge.

Salvie

Salvie

Oțet de salvie – rețetă

Ingrediente

• 100 g de frunze de salvie
• 1 litru de oțet de cidru sau de mere

Preparare

Frunzele de salvie se pun într-o sticlă sau într-un borcan. Peste ele se toarnă oțetul. Se închide ermetic și se lasă la macerat vreme de 8 zile, apoi se strecoară. În loc de oțet se poate folosi vin.

Indicații terapeutice

Acest leac ajută mai ales în combaterea transpirației excesive a picioarelor. Se aplică pe piele și se masează picioarele.

– Înțepături de insecte
– Entorse
– Degerături
– Coșuri
– Dureri în gât, laringită, amigdalită (se folosește sub formă de gargară)

Oțetul de salvie este folosit și pentru clătirea părului (diluat cu apă), datorită efectului de creștere a părului și de închidere la culoare a părului grizonat sau albit. Clătirea părului cu oțet de salvie redă de asemenea strălucirea pierdută a părului.

Acest minunat oțet de salvie se poate folosi și la mâncăruri, pentru o aromă deosebită: ciorbe, supe (cu cartofi și usturoi), salate, omletă, tocănițe, cartofi sote și sosuri.

Salvia este indicată în infecții bacteriene și fungice, tulburări ale sistemului nervos, candidă, tuse, abces dentar, diaree, dismenoree, sângerări menstruale abundente, tulburări gastrointestinale, dureri de cap pe fond nervos, bufeuri și transpirații cauzate de menopauză, hiperhidroză (transpirație excesivă), gingii inflamate, indigestie, lipsă de apetit și ulcerații bucale.

Mai mult, oțetul de salvie poate fi folosit și ca agent de curățare a casei. Salvia a fost testată pentru proprietățile sale antibacteriene și antimicrobiene împotriva unor microorganisme puternice, printre care E. coli, Salmonela sau Candida. Puneți oțetul într-o sticlă cu pulverizator, pentru a fi mai ușor de folosit în acest scop.

Contraindicații

Intern, salvia este contraindicată femeilor gravide sau care alăptează, precum și persoanelor cu crize epileptice. Planta este toxică în exces, sau administrată pe perioade lungi.

Salvia nu trebuie folosită pentru suprimarea transpirației în timpul unei febre.

Sursă: “500 de Rețete Naturale Pentru Sănătate și Frumusețe”, Dr. Marc Bosquet, Ed. Nicol

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.