Unguent medicinal din 2 plante puternice: OREGANO și EUCALIPT (rețetă)

Acest unguent este foarte ușor de preparat acasă, și totodată extrem de util de avut aproape. Proprietățile medicinale puternice ale celor două plante sunt infuzate în uleiul de măsline, și apoi absorbite rapid în corp, prin piele.

Unguent din Oregano și Eucalipt

Unguent din Oregano și Eucalipt

Unguent din oregano și eucalipt – rețetă

Ingrediente

• 3 căni de ulei de măsline sau de cocos
• 1 ½ cană de oregano
• 1 ½ cană de ceară de albine
• 10 picături de ulei esențial de eucalipt

Preparare

Combinați oregano și uleiul de măsline, și puneți acest amestec pe bain-marie timp de 30-60 de minute. Lăsați focul mic, pentru a nu arde plantele. Strecurați uleiul, storcând bine tifonul pentru a extrage tot uleiul. Puneți uleiul obținut după strecurare din nou într-un vas pe bain-marie, împreună cu ceara de albine. Amestecați până când aceasta se topește complet. Turnați amestecul în borcane de sticlă, și după ce s-a răcorit, adăugați și uleiul de eucalipt. Dacă nu aveți de unde procura oregano, cumpărați ulei de oregano de la magazinele naturiste, și folosiți 4 căni.

Utilizare

Acest unguent puternic poate fi folosit pentru răceală, gripă, boli pulmonare, sau infecții. Se aplică pe piept, pe gât, pe tâmple sau pe tălpi, pentru o absorbție mai rapidă, și se masează blând pielea.

Efecte

Unele cercetări științifice sugerează că uleiul de oregano are proprietăți anti-microbiene, antifungice, anti-parazitare și anti-inflamatorii. Compusul activ din oregano responsabil pentru aceste efecte este carvacrolul, care s-a dovedit eficient în distrugerea bacteriilor și întărirea sistemului imunitar împotriva virusurilor, paraziților și ciupercilor. Conform Bazei de Date a Medicamentelor Naturale, oregano este folosit pentru următoarele afecțiuni:

– Răceală
– Dureri musculare
– Bronșită
– Dureri de cap, de urechi, de dinți
– Boli de inimă
– Balonare
– Alergii
– Paraziți intestinali
– Infecții
– Înțepături de insecte
– Crampe menstruale
– Acnee, mătreață

Eucaliptul are de asemenea proprietăți antibacteriene, antiseptice, anti-inflamatorii și analgezice. Uleiul esențial de eucalipt este folosit pentru ameliorarea simptomelor de răceală (nas înfundat, tuse), bronșită, febră, infecții fungice și răni ale pielii.

Uleiul de eucalipt stimulează răspunsul sistemul imunitar și de a ajuta la tratarea următoarelor afecțiuni:

– Artrită
– Răni și arsuri
– Acnee
– Ulcere
– Diabet

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Exista cumva hemalgin sau hemorzon supozitoare? Multumesc. Si daca exista unde si cum le gasesc?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.