Rețetă de slăbit – salată de PĂTRUNJEL și MENTĂ

Pătrunjelul a fost utilizat în scopuri terapeutice de peste 2.000 de ani. Grecii antici îl considerau o plantă sacră, și îl foloseau la decorarea mormintelor. Pătrunjelul face parte din categoria de plante aromate care luptă împotriva bolilor, alături de oregano, rozmarin, salvie, scorțișoară, ardei iute, ghimbir și turmeric.

Salată de Pătrunjel

Salată de Pătrunjel

Salată cu pătrunjel și mentă:  rețetă pentru slăbit

Ingrediente

• 6 legături de pătrunjel verde
• 6 legături de frunze de mentă verde
• 1 lingură de grâu
• 1 roșie
• ½ lămâie

Preparare

Frunzele și tulpinile fragede de pătrunjel se toacă mărunt, și se amestecă apoi cu frunzele de mentă tocate la rândul lor. Grâul trebuie pus la înmuiat într-un bol cu apă, jumătate de oră. Odată înmuiat, grâul se adaugă în salată împreună cu roșia tăiată cubulețe și zeama proaspăt stoarsă de lămâie.

Această salată se poate servi dimineața, sau la orice oră a zilei, când apare senzația de foame. Se poate adăuga și 1 castravete, și 2-3 căței de usturoi.

Cura cu salată de pătrunjel se ține cel puțin 7 zile. Pe lângă această salată, pe parcursul zilei se mai pot consuma următoarele preparate: ou fiert, cartofi copți în coajă, piept de pui sau pește la grătar, morcov crud, măr, pară, banane, grepfrut, broccoli, varză și lichide cât mai multe (2-3 litri pe zi), însemnând apă plată, ceaiuri din plante, apă cu lămâie, borș crud.

Cum  funcționează

Pătrunjelul este fără îndoială unul din cele mai eficiente plante diuretice recomandate de nutriționiști pentru susținerea efortului de a pierde în greutate. Are foarte puține calorii, și este foarte bogat în nutrienți: vitaminele A, C, B9, K (400% din DZR) și fier (50% din DZR). Toți acești compuși contribuie la eliminarea excesului de apă din organism, ajutând astfel la slăbit, fără să afecteze sănătatea corpului. Din contră, cura cu pătrunjel întărește oasele, țesuturile și menține sistemul cardiovascular sănătos. În plus, pătrunjelul este o sursă importantă de antioxidanți care luptă împotriva cancerului, beneficiile sale depășind astfel pierderea în greutate într-un mod sănătos.

Deoarece este o sursă bună de Vitaminele C și B9 solubile în apă, pătrunjelul ajută la eliminarea excesului de apă și de sodiu stocat în corp, și la reducerea inflamațiilor sau edemelor de la mâini, picioare sau de la nivelul feței.

Alte beneficii ale consumului de pătrunjel

– Reduce riscul de infarct
– Scade tensiunea arterială
– Stimulează funcția rinichilor
– Întărește vezica urinară și previne pietrele la rinichi
– Curăță sângele
– Dizolvă depozitele de colesterol și grăsimi din artere
– Menține elasticitatea vaselor de sânge
– Previne apariția osteoporozei și poliartritei inflamatorii
– Îmbunătățește funcția sexuală
– Ajută la tratarea problemelor menstruale
– Previne tumorile și înmulțirea celulelor anormale care cauzează cancerul
– Elimină halena și mirosul neplăcut al gurii (datorită clorofilei)
– Ajută la tratarea infecțiilor urechii, surzeniei
– Este util pentru problemele digestive, diaree și congestie a ficatului
– Întărește dinții și oasele
– Previne și tratează anemia și oboseala

Menta joacă un rol important în această salată, fiind un inhibitor natural puternic al apetitului. Consumul de mentă, mai ales după masă, ajută la suprimarea poftei de mâncare în mod natural. Mai mult decât atât, menta ușurează digestia și stimulează tranzitul intestinal prin relaxarea mușchilor tractului digestiv și creșterea fluxului bilei. Menta reduce balonarea, gazele, și previne indigestia. Poate ajuta inclusiv la ameliorarea sindromului colonului iritabil. Îmbunătățirea sănătății digestive este un punct important pentru energie și capacitatea organismului de a arde caloriile în timpul zilei.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.