Ceaiuri pentru SLĂBIT, testate științific

”Ce să fac să slăbesc” este cu siguranță una din cele mai stresante și totodată retorice întrebări care le frământă pe multe femei. Dincolo de aspectul fizic plăcut, o siluetă bine proporționată are beneficii asupra sănătății întregului organism.

Ceai de Păpădie Pentru Slăbit

Ceai de Păpădie Pentru Slăbit

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, supraponderalitatea este astăzi una din cele mai îngrijorătoare boli de nutriție din lume, mult mai frecventă în orașele mari decât în mediile rurale. Incidența obezității în Africa sau Asia este mult mai redusă, deoarece în aceste țări, alimentația este mai bine controlată, iar activitățile fizice mult mai intense.

Cauzele obezității

Obiceiul de a mânca peste măsură (mai mult decât avem nevoie) se formează în familie, acolo unde nu sunt impuse nici un fel de restricții alimentare. Pe lângă abuzul alimentar, sendentarismul și poluarea din orașe, obezitatea poate fi cauzată și de factori genetici sau glandulari.

Creșterea în greutate se poate datora și efectelor negative ale unor medicamente precum anticoncepționale, antidepreisve, psihotrope, somnifere sau antihistaminice. Acestea pot mări apetitul sau favoriza retenția de lichide în țesuturile corpului.

Ceaiuri pentru slăbit

Pentru combaterea și prevenirea obezității, fitoterapia recomandă plantele cu efecte diuretice, depurative și detoxifiante, sau laxative, purgative, sudorifice, diaforetice și coleretice sau colagoce.

De asemenea, utile sunt și plantele care taie pofta de mâncare, stimulează digestia și cresc arderile metabolice, ajutând astfel la normalizarea greutății corporale. Plantele se prepară sub formă de infuzie.

• Ceai de păpădie – se prepară din 2 lingurițe de plantă uscată și 200 ml de apă clocotită; se beau câte 2-3 ceaiuri pe zi, după mesele principale; păpădia este una din cele mai eficiente plante pentru slăbit, deoarece deține proprietăți diuretice, depurative și antianemice.

• Ceai de urzică – se prepară dintr-o lingură de plantă și 250 ml de apă clocotită; se beau câte 2 căni pe zi, dimineața și seara; urzica scade pofta de mâncare, curăță corpul și sângele de toxine și furnizează o cantitate remarcabilă de nutrienți (Vitaminele C și E, calciu, magneziu, fier, siliciu și potasiu), care mențin sănătatea oaselor și mușchilor.

• Ceai verde – se beau câte 3 căni pe zi, în cure de 2-3 luni; ceaiul verde conține foarte mulți antioxidanți, polifeonoli și cafeină, care ajută la arderea a caloriilor și a grăsimilor din corp.

• Ceai de soc – se pun 2 lingurițe de flori la infuzat 10 minute în 200 ml de apă clocotită; se beau câte 2-3 ceaiuri pe zi, în cure de câte 1 lună; socul este ușor laxativ, cu proprietăți diuretice, detoxifiante și sudorifice remarcabile.

• Tinctură de fructe de ienupăr – se ia câte 1 linguriță, de 3-4 ori pe zi, timp de 3 săptămâni; după 3 săptămâni de pauză cura se poate relua; are efecte rapide de slăbire prin faptul că ajută la eliminarea surplusului de apă din corp.

• Ceai de frunze de zmeur – se beau câte 3 cești pe zi, între mese.

• Ceai mixt – se amestecă în părți egale rădăcini de păpădie, ciocare, țelină, pătrunjel și scoarță de stejar; se pun 3 linguriț3 de plante la fiert 10 minute cu 3 căni de apă; se beau câte 2-3 ceaiuri pe zi, înainte de mese; cura durează 1-2 luni.

• Macerat de semințe de in – se pune 1 lingură de semințe de in întregi în 100 ml de apă rece, timp de 6 ore; semințele de înghit cu tot cu apă, de 3 ori pe zi.

• Alte ceaiuri:

– Mătase de porumb
– Mesteacăn sau frasin
– Iederă
– Frunze de afin, coacăz negru sau merișor
– Frunze de viță-de-vie
– Cozi de cireșe
– Sânziene (drăgaică)
– Crețișoară (frunze și flori)

Sursă articol: „Medicina Naturistă”, Vol. 2, Constantin Milică

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Sanatoase si nu sunt periculoase!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.