Turtițe din morcov – fără gluten, fără drojdie sau praf de copt

Mi-au plăcut mult aceste turtițe din morcov și m-am gândit să împărtășesc rețeta cu voi. Se prepară foarte simplu și rapid. 

Aveți nevoie doar de 3 ingrediente. Uleiul este opțional. Pot fi numite clătite sau chiftele, nu neapărat turtițe.

Turtite din morcov - fara faina de grau, fara gluten

Turtite din morcov – fara faina de grau, fara gluten

Sunt atât de dulci și gustoase, încât veți rămâne mult timp cu gândul la ele. În plus, au o culoare aurie foarte frumoasă, de la morcov și făina de năut (gălbuie).

Nu conțin făină de grâu, nici ouă, nici lactate. Sunt ideale pentru orice fel de dietă, mai ales pentru cei care au intoleranță la gluten sau la proteinele din lapte sau ouă. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare, pe care le puteți încerca:

Turtițe din ovăz și semințe de chia, fără ulei, drojdie sau praf de copt
Turtițe delicioase din semințe de susan, fără foc
Azime (turtițe nedospite) din hrișcă și semințe de in
Lipii din făină de cocos – 1,2 g de carbohidrați neți

Turtite din morcov si faina de naut - reteta

Turtite din morcov si faina de naut – reteta

Clatite din morcov si faina de naut

Clatite din morcov si faina de naut

Clatite din morcov si faina de naut - reteta

Clatite din morcov si faina de naut – reteta

Lipii din morcov si faina de naut - reteta

Lipii din morcov si faina de naut – reteta

Turte din morcov si faina de naut

Turte din morcov si faina de naut

Turte din morcov si faina de naut - reteta

Turte din morcov si faina de naut – reteta

Turte din morcov fara gluten

Turte din morcov fara gluten

Turte din morcov reteta

Turte din morcov reteta

Turte din morcov - reteta

Turte din morcov – reteta

Turte din morcov fara faina de grau

Turtițe din morcov, fără gluten - rețetă

Ingrediente
  

  • 1 morcov mare
  • 3 linguri de făină de năut
  • 50 ml de apă
  • 1 linguriță de ulei de măsline (sau ulei de cocos)
  • sare, busuioc, curry după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Curățați morcovul de coajă, spălați-l și dați-l prin răzătoarea cu găuri mici.
  • Puneți făina de năut într-un bol. Adăugați apa, sarea și condimentele și amestecați bine cu telul.
  • Incorporați morcovul ras și omogenizați compoziția. Aceasta trebuie să fie grosuță.
  • Puneți câte o lingură de compoziție în tigaie și dați-i o formă rotundă. Eu am folosit un cerc metalic pentru a obține forme perfect rotunde. Am pus cercul pe tigaie, am adăugați compoziția și am nivelat cu dosul lingurii.
  • Eu am obținut 5 turtițe, pe care le-am copt odată. Dacă nu aveți o tigaie mare, le puteți coace pe rând, sau le puteți face mai mari, cum doriți.
  • Se lasă la temperatura cea mai mică și se întorc când s-au rumenit pe fund, cu o paletă. Se lasă încă puțin, cât să se rumenească și pe partea cealaltă. Este important să le lăsați la copt până când se desprind ușor de pe tigaie. Dacă nu se desprind, înseamnă că nu sunt gata.

Notă

Uleiul este opțional în această rețetă, mai ales dacă aveți o tigaie antiaderentă. Eu le-am copt în tigaie antiaderentă, fără să pun ulei deloc.
Aceste turtițe din morcov sunt foarte bune calde, dar le puteți servi și după ce s-au răcit. Dacă vă rămân, le puteți păstra în frigider.
Pot fi mâncate așa cum sunt, au un gust deosebit de bun, zici să sunt făcute cu ou. Sau le puteți înmuia în ketchup sau alte tipuri de sosuri, în iaurt, maioneză. Pot fi servite și pe post de pâine, cu salate sau mâncăruri gătite.
Sursă rețetă: Un jour, une recette: https://www.youtube.com/watch?v=DTvo1j5C1vU&ab_channel=UnjourUnerecette

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.