Tartă de post cu tofu și cocos – fără zahăr, făină și ulei

Această tartă de post cu tofu și cocos se prepară foarte ușor. Nu conține zahăr, nici făină sau ulei.

Arată ca un cheesecake, dar în varianta „vegană”. Nu are ingrediente scumpe. Dimpotrivă, este o rețetă foarte ieftină și totodată reușită. Merită să o încercați.

Tarta de post cu tofu si cocos – fara zahar, faina sau ulei

Imagine cu titlu sugestiv: Tarta de post cu tofu si cocos – fara zahar, faina sau ulei: stu_spivack

Tartă de post cu tofu și cocos – fără zahăr și făină

Ingrediente pentru bază:

  • 1 cană de fulgi de cocos uscați
  • 1 cană de fulgi de ovăz
  • 300 g de curmale fără sâmburi

Ingrediente pentru cremă:

  • 450 g de tofu
  • 1 cană de fulgi de cocos
  • 2 căni de apă clocotită
  • 2-4 linguri de miere, pastă de curmale sau alt îndulcitor
  • 4 lingurițe de agar-agar
  • 4 linguri de apă clocotită

Mod de preparare

Începeți cu prepararea bazei. Puneți curmalele la hidratat în apă fierbinte pentru jumătate de oră, pentru ca robotul să le poată procesa mai ușor.

Scurgeți curmalele de apă și puneți-le în vasul robotului cu lama S. Adăugați fulgii de cocos și fulgii de ovăz. Mixați până când rezultă o pastă cleioasă, care se ține bine legată când o strângeți între degete.

Ajustați cantitatea de curmale sau fulgi (de cocos sau ovăz) dacă pasta este prea moale sau prea uscată. Dacă robotul nu merge, puteți adăuga puțină apă de la curmalele hidratate.

Transferați compoziția într-o formă de tartă sau într-un inel culinar. Autoarea a folosit o formă rotundă cu pereții detașabili de 24 cm.

Distribuiți compoziția în tavă și presați-o cu degetele într-un strat compact și uniform. Dați-o în frigider până este gata crema.

Puneți fulgii de cocos într-un bol și turnați peste ei apa clocotită. Amestecați și lăsați-i la înmuiat jumătate de oră.

Rupeți blocul de tofu bucăți direct în vasul blenderului. Turnați amestecul de cocos și apă fierbinte și îndulcitorul.

Mixați bine, până rezultă o compoziție fină, fără bucăți de cocos sau tofu. Gustați dacă este suficient de dulce.

Puneți pudra de agar-agar într-un bolișor. Turnați peste ea apa fierbinte și amestecați bine cu telul.

Turnați amestecul în blender, peste compoziția de tofu și cocos. Mixați câteva secunde, pentru omogenizare.

Turnați apoi crema în tavă, peste baza de ovăz și cocos. Dați-o în frigider pentru minim 4 ore. Dacă nu vă grăbiți, este mai bine să stea la rece peste noapte.

A doua zi, treceți cu lama cuțitului pe marginea tartei pentru a se deprinde mai ușor. Desfaceți apoi inelul. Puteți decora tarta cu diverse ornamente.

Note și sugestii

Baza acestei tarte poate fi făcută din alte fructe uscate și hidratate, precum stafide, merișoare sau caise. Fulgii de ovăz pot fi înlocuiți cu nuci, migdale sau alune măcinate.

Apa cu fulgii de cocos folosită la cremă poate fi înlocuită cu lapte vegetal. De asemenea, în cremă se pot adăuga diverse arome: portocală, lămâie, vanilie, rom etc.

Rețete similare

Pe site-ul notru puteți găsi și alte rețete de deserturi de post fără zahăr, făină sau ulei:

Tartă dietetică, din fructe și cereale – rețetă de post
Tartă de post din banane și nuci – fără zahăr, ulei și făină
Tartă de post cu mere, fără zahăr și gluten (făcută la rece)

Sursă articol: Soyvelen, Cheesecake vegano sin coccion: https://www.youtube.com/watch?v=mKffZVyKu8c&ab_channel=soyvelen

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.