Clicky

TARTĂ de post din BANANE și NUCI – fără zahăr, ulei și făină

Dulciurile vegetale pe care le găsim în magazine, și chiar cele pe care le preparăm în casă după rețete „clasice” conțin mult zahăr alb, margarină sau chiar făină, și alte ingrediente nocive.

Deserturile de post trebuie să fie sănătoase, în ciuda restricției la lactate și ouă. Acest lucru îl putem obține folosind cât mai multe fructe – proaspete și uscate, fructe oleaginoase, cereale și miere de albine.

Unele fructe sunt atât de dulci încât nici nu este nevoie să folosim zahăr. Rețeta pe care v-o prezentăm este doar un exemplu de desert de post gustos, sănătos și hrănitor.

Tartă de post din banane – rețetă

Ingrediente

• 200 g de banane
• 50 g de rodie
• 100 g de miez de nucă
• 100 g de curmale
• 2 lingurițe de pudră de roșcove sau cacao

Preparare

Procesați curmalele (fără sâmburi) și miezul de nucă în robotul cu lama S până se mărunțesc. Dacă nu aveți un robot, folosiți mașina de tocat carne.

Puneți pasta obținută într-un bol și frământați cu mâinile până la omogenizare. Trebuie să obțineți o compoziție lipicioasă, modelabilă. Dacă este prea moale și „nu se ține”, mai adăugați nucă măcinată.

Transferați compoziția într-o formă rotundă mică (cu diametrul de 10 cm), așternută în prealabil cu o folie alimentară. Presați aluatul în formă cu degetele și ridicați marginile pe pereții formei, ca și cum ați modela o tartă, cu o adâncitură în mijloc.

Introduceți forma în frigider și lăsați blatul la rece o oră, pentru a se mai întări. Trageți apoi de capetele foliei și scoateți blatul. Așezați-l pe un platou și pregătiți umplutura.

Decojiți bananele și pasați-le într-un bol cu o furculiță, până se fac piure. Adăugați pudra de cacao sau de roșcove și omogenizați.

Întindeți crema peste blat, uniform, și la final adăugați bobițele de rodie. Le puteți așeza într-un mod decorativ.

Dacă nu aveți o formă rotundă în casă, puteți folosi forme mai mici sau un alt vas.

Dacă vreți să obțineți o tartă mai mare, măriți cantitățile ingredientelor.

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Sfat Farma, Tartă de nuci cu banane și rodii: http://www.blog.sfatfarma.ro/2017/01/tarta-de-nuci-cu-banane-si-rodii.html

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *