Cheesecake cu brânză și portocale – niciun gram zahăr, făină sau ulei

Acest cheesecake cu brânză și portocale se prepară din 4 ingrediente. Nu conține deloc făină, amidon, griș sau alte tipuri de cereale. Nu trebuie să folosiți nici măcar ouă.

Agentul de închegare este gelatina agar, care se pune direct în compoziție.

Cheesecake cu branza si portocale fara zahar, faina si ulei

Imagine sugestivă: Cheesecake cu branza si portocale fara zahar, faina si ulei: stu_spivack

Prăjitura nu necesită coacere în cuptor. Se prepară la rece, într-un timp destul de scurt. Este ideală pentru musafiri neanunțați sau pentru un desert rapid de casă.

Spre deosebire de alte dulciuri tradiționale, nu este greoi la stomac. Numărul de calorii și carbohidrați este mult mai mic deoarece nu conține zahăr, nici făină sau ulei.

Dacă sunteți la cura de slăbire, optați pentru lactate degresate. Recomandăm acest cheesecake cu brânză celor care au diabet sau intoleranță la gluten, precum și celor care urmează dieta keto.

La cât de hrănitoare este această prăjitură, poate fi servită și în loc de mic-dejun. Mai ales dacă vă place să începeți ziua cu ceva dulce. Acesta este un dulce cât se poate de sățios și sănătos.

Cheesecake cu brânză fără făină – rețetă

Ingrediente

• 900 g de brânză de vaci
• 250 g de iaurt grecesc sau smântână
• 2 portocale
• 2 ½ linguri + 1 linguriță de gelatină agar-agar pulbere
• 1 lingură + 1 linguriță de stevia sau alt îndulcitor

Mod de preparare

Puneți brânza de vaci și iaurtul sau smântâna într-un bol încăpător.

Spălați bine portocalele. Frecați coaja cu bicarbonat de sodiu. Ideal ar fi să folosiți portcoale bio.

Dați portocalele prin răzătoare. Luați 1 lingură de coajă rasă și puneți-o în bol peste brânză.

Introduceți blenderul vertical și pasați ingredientele bine. Trebuie să obțineți o compoziție fină, ca o pastă.

Adăugați gelatina agar și stevia sau îndulcitorul preferat. Mixați totul foarte bine, folosind din nou blenderul. Amestecați la final cu o paletă. Gustați dacă este suficient de dulce pentru gustul dvs.

Ungeți o formă rotundă de tort cu unt sau ulei. Autoarea rețetei a folosit un inel culinar.

Transferați compoziția în tavă. Nivelați deasupra pentru a obține o suprafață uniformă. Dați tava în frigider pentru 30 de minute pentru a permite pulberei de agar să funcționeze.

Tăiați una din portocale în cubulețe mici. Puneți-le într-un ibric pe foc. Când a început să clocotească, dați focul la mic. Fierbeți fructul 5 minute. Adăugați 1 linguriță de stevia și lingurița de agar.

Amestecați bine și fierbeți totul pentru 2 minute, amestecând des. Veți obțineți un jeleu gros.

Încercați compoziția de brânză din tavă. Dacă s-a închegat, puneți deasupra jeleul de portocală cu lingura. Distribuiți-l uniform, pe toată suprafața. Puteți presăra și fulgi de cocos deasupra sau pe margini.

Dați tava la rece pentru câteva ore, apoi treceți cu vârful cuțitului de jur împrejur și scoateți inelul culinar.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de cheesecake dietetic: 

Cheesecake cu fructe pentru diabetici – fără zahăr și gluten
Cheesecake cu ciocolată fără zahăr și făină (bun și pentru diabetici)
Cheesecake keto fără zahăr și făină – pentru diabetici și nu numai
Cheesecake keto fără coacere, fără zahăr și făină (3 g de carbohidrați)

Tăiați prăjitura ca pe tort. Este fragedă și totodată densă.  Un desert concentrat, din care nu veți putea mânca prea mult odată.

Păstrați porțiile rămase în frigider. Le puteți servi în decurs de 2-3 zile.

Sursă articol: Gătit Acasă, Caserolă de brânză de vaci fără ouă, zahăr și făină: https://www.youtube.com/watch?v=3XEiGIHmi9k&t=120s&ab_channel=KochenzuHause

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.