Ciocolată cu stafide și nuci, fără zahăr – bună și pentru diabetici

Această ciocolată cu stafide și nuci fără zahăr este o tratație dulce, dar în același timp sănătoasă.

Este de departe un desert mult mai bun decât ciocolata din comerț, care conține mult zahăr și alți aditivi nedoriți.

Ciocolata cu stafide si nuci, fara zahar – buna si pentru diabetici

Imagine cu titlu sugestiv: ciocolata cu stafide si nuci, fara zahar: Veganbaking.net

Rețeta de mai jos este cât se poate de simplă. Se pornește de o tabletă de ciocolată fără zahăr.

Cele mai bune sortimente sunt cele îndulcite cu stevia, maltitol sau eritritol. Acești îndulcitori au puține calorii și nu afectează nivelul zahărului din sânge.

Pot fi consumate în siguranță și de cei care au diabet.

Nucile dau ciocolatei o textură crocantă, iubită în special de cei mici.

Totodată, sunt deosebit de hrănitoare. Conțin cantități generoase de Omega-3, proteine și minerale.

Uleiul de cocos are proprietatea de a solidifica compozițiile în care este pus în momentul în care acestea se dau la rece.

În plus, dă ciocolatei mai multă cremozitate.

Citește și – Fursecuri de ciocolată cu ovăz – de post și fără coacere

Ciocolată cu stafide și nuci, fără zahăr – rețetă

Ingrediente

– 1 tabletă de ciocolată fără zahăr
– 2-3 linguri de ulei de cocos
– 1 linguriță de extract lichid de stevia (sau 2-3 linguri de miere)
– 1 linguriță de esență de rom sau vanilie
– 1 mână de nuci mărunțite
– 1 mână de stafide

Mod de preparare

Rupeți ciocolata bucăți și puneți-o într-un bol de sticlă. Adăugați uleiul de cocos.

Așezați bolul pe gura unui ibric, pe care se potrivește perfect.

Ibricul trebuie să conțină pe jumătate apă.

Puneți ibricul pe foc și topiți ciocolata la bain-marie.

Când amestecul a devenit lichid, adăugați stevia.

Luați vasul de pe foc și adăugați esența de vanilie.

Puneți o hârtie de copt într-o tavă pătrată sau dreptunghiulară mică.

Amestecați miezul de nucă tocat și stafidele. Presărați acest amestec pe foaia de hârtie, uniform.

Turnați ciocolata topită peste fructe.

Lăsați-o să se răcească, apoi mutați-o în frigider.

Se va întări și apoi o veți putea tăia.

Se păstrează la frigider într-o caserolă, sau mai mult timp în congelator.

Stafidele și/sau nucile pot fi înlocuite cu alte fructe uscate, precum merișoare, coacăze negre, vișine, goji etc.

Citește și – Desert super-rapid din ciocolată și banane – doar 2 ingrediente

Beneficiile consumului de ciocolată

De ce să mănânci ciocolată (fără zahăr) mai des? Este considerată un aliment funcțional, cu beneficii pentru sănătate.

Este una din cele mai bune surse de antioxidanți.

Conține polifenoli și flavonoide (catechine, epicatechine, antocianidine și proantocianidine), minerale și grăsimi sănătoase.

Consumul de ciocolată și alte produse bogate în cacao este asociat cu beneficii asupra pielii, creierului, sistemului cardiovascular și calității vieții.

Îmbunătățește nivelul trigliceridelor.

Protejează împotriva daunelor provocate de stresul oxidativ.

Reduce riscul de diabet. Protejează nervii de leziuni și inflamații.

Citește și – Ciocolata neagră reduce considerabil rezistența la insulină în diabet – dr. Daniela Petrache

Surse articol:

1. Real Food For Life, Walnut dark chocolate bar with no sugar, a yummy, healthy easter treat: https://www.realfoodforlife.com/walnut-dark-chocolate-bar-no-sugar-recipe/
2. Katz DL, Doughty K, Ali A. Cocoa and chocolate in human health and disease. Antioxid Redox Signal. 2011;15(10):2779-2811. doi:10.1089/ars.2010.3697

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.