Pâine din semințe, fără făină

Știați că se poate face pâine doar din semințe, fără făină de grâu?

Autoarea rețetei de mai jos a folosit fulgi de ovăz și un amestec de 5 tipuri de semințe.

Pâine din seminte, fara faina

Pâine din seminte, fara faina: Nenad Stojkovic

Pâinea este o reușită. Cei care au intoleranță la gluten, boala celiacă, diabet sau urmează dieta keto vor găsi cu siguranță rețeta de bun augur.

Trebuie să pregătiți aluatul cu o zi înainte de a coace pâinea.

Citește și – Pâine fără gluten, din ovăz și semințe

Pâine din semințe, fără făină – rețetă

Ingrediente

  • 100 g fulgi de ovăz grunjoși
  • 50 g fulgi de ovăz fini
  • 130 g de semințe de floarea-soarelui
  • 60 g de alune mărunțite
  • 50 g de semințe de in întregi
  • 50 g de semințe de in măcinate
  • 20 g de semințe de dovleac
  • 20 g de semințe de chia
  • 20 g de tărâțe de psyllium
  • 1 linguriță de sare
  • 2 linguri de sirop de agave sau miere
  • 3 linguri de ulei
  • 350 ml de apă caldă

Mod de preparare

Puneți fulgii de ovăz într-un bol încăpător.

Adăugați semințele de floarea-soarelui, semințele de in, alunele mărunțite, semințele de chia, semințele de dovleac și tărâțele psyllium.

Amestecați cu o lingură de lemn și adăugați sarea.

Separat, amestecați uleiul cu,siropul de agave și turnați-l peste ingredientele uscate.

Turnați și apa caldă și amestecați.

Cel mai bine este să amestecați cu mâna acoperită de o mănușă.

Trebuie să obțineți un aluat gros, legat. Pe măsură ce ovăzul și semințele se umflă și absorb lichidul, aluatul se leagă.

Acoperiți vasul cu o folie de plastic.

Lăsați compoziția să stea minim 2-5 ore. Dar cel mai bine este să o lăsați o noapte întreagă.

Tapetați o tavă de pâine (mai mult înaltă decât lungă) cu hărtie de copt, inclusiv pe pereți.

Transferați aluatul în tavă cu mâna și nivelați pe deasupra cu o paletă umezită în apă.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Introduceți tava în cuptor și lăsați-o jumătate de oră.

Trageți de hârtie, scoateți pâinea și întoarceți-o pe partea cealaltă.

Introduceți din nou tava în cuptor și mai lăsați-o 40 de minute la 200 de grade Celsius.

Trebuie să fie rumenă când o scoateți.

Așteptați să se răcească de tot, altfel pâinea se va rupe când o tăiați.

Folosiți un cuțit zimțat, bine ascuțit, pentru a penetra ușor semințele.

Tăiați pâinea felii subțiri.

Este extrem de consistentă și sățioasă. Nu poate fi consumată în cantități mari.

Este densă, crocantă și gustoasă.

Poate fi folosită și la tartine sau unsă cu unt.

Citește și – Cea mai sănătoasă pâine din lume, pe care o poți face în casă

Surse articol: Wonder bread – bread without flour, yeast, baking powder – it hardly gets and healthier: https://www.youtube.com/watch?v=zPX2KWG_daM

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.