Cum să faci cartofi pai fără nici un pic de fără ulei

Cui nu-i plac cartofii prăjiți? Trebuie să recunoaștem că toți suntem atrași de gustul lor. Însă pentru că sunt prăjiți în ulei, nu ne putem permite să îi consumăm des.

Vestea bună este că nici nu trebuie să îi prăjim. Putem obține aceeași textură și același gust printr-o altă metodă, pe care o veți găsi mai jos.

Cartofi pai fara ulei

Cartofi pai fara ulei: Lifeforstock – www.freepik.com

Avantajul este că nu veți folosi nici un pic de ulei și nici nu vă veți strica sănătatea sau silueta.

Bucătarii ingenioși au descoperit o tehnică prin care pot obține cartofi pai la cuptor, fără să folosească ulei deloc.

Care este ingredientul secret? Citiți rețeta de mai jos!

Cartofi pai fără prăjeală în ulei – rețetă

Ingrediente

  • 500 g de cartofi
  • 1 albuș de ou
  • ½ linguriță de sare
  • 1 linguriță de boia
  • puțin piper negru

Mod de preparare

După cum ați văzut, pe lista ingredientelor se află albușul de ou. Acesta este ingredientul-cheie care va da cartofilor textura crocantă asemănătoare cartofilor prăjiți în ulei.

Dacă tot aveți îndoieli, nu vă rămâne decât să încercați! Iată cum trebuie să procedați:

Decojiți cartofii și spălați-i. Tăiați-i fâșii lungi sau „pai” și puneți-i într-un bol încăpător.

Preîncălziți cuptorul la 220 de grade celsius.

Citește și – Cartofi înăbușiți cu ceapă și usturoi – rețetă de la Muntele Athos

Puneți albușul de ou într-un bol. Bateți-l cu o furculiță până se face spumă. Adăugați sarea, piperul și boiaua de ardei. Amestecați și turnați acest amestec peste cartofii cruzi.

Masați cartofii cu mâinile, astfel încât să se acopere bine cu albuș și condimente.

În tava cuptorului puneți o hârtie de copt. Luați câte un cartof pai și așezați-i rând pe rând în tavă, la o distanță mică unul față de altul. Secretul este să fie într-un singur strat și să fie distanțați.

Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați cartofii la copt circa 10-15 minute.

Sunt gata când s-au rumenit ușor deasupra.

Cartofii pai fără ulei pot fi serviți la fel ca și cartofii prăjiți, cu sos de roșii, ketchup, maioneză, salată de verdețuri, legume crude sau murături.

Această rețetă vă dă posibilitatea să vă jucați cu mirodeniile. De pildă, în albușul bătut puteți adăuga rozmarin, mărar uscat, pudră de usturoi sau ceapă, oregano și alte condimente.

De asemenea puteți presăra pe deasupra lor cașcaval sau fulgi de drojdie inactivă.

Singurul inconvenient este că acești cartofi nu pot fi consumați în zilele de post, deoarece conțin albuș. Am văzute rețete care se fac și fără albul, și cartofii ies la fel de buni. Secretul este să îi așezați la o distanță mică unul de altul și nu unii peste alții.

De cartofii pai la cuptor se vor bucura mult copiii, deoarece vor avea permisiunea părinților să mănânce pe săturate și ori de câte ori vor cere această rețetă.

Urmând rețeta de mai sus puteți înlocui cartofii cu țelină, păstârnac, pătrunjel sau gulie, tăiate bastonașe.

Citește și – Cartofi „acordeon” – o rețetă simplă, de impact

Sursă articol: Rețete Ușoare, Cartofi pai – fără nici o picătură de ulei într-un timp record: https://retete-usoare.eu/cartofi-pai-fara-nici-o-picatura-de-ulei-intr-un-timp-record/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.