DULCEAȚĂ terapeutică de GUTUI, fără fierbere – cu MIERE și GHIMBIR

Adepții unui regim alimentar sănătos obișnuiesc să prepare gemuri și dulceață fără zahăr și adesea fără fierbere.

Acesta este cazul și rețetei pe care v-o prezentăm mai jos, concepută de Cristela Georgescu, antrenor de sănătate holistică și autor de cărți și programe nutriționale.

Dulceață de Gutui

Fructele se pun la macerat în miere și se lasă câteva zile sau săptămâni. Delicatesa rezultată va fi o dulceață terapeutică.

Fructele în sine sunt bogate în vitamine, fibre și antioxidanți. Mierea vine și ea cu un aport valoros de nutrienți importanți pentru sănătatea noastră și mai ales a copiilor.

Dulceața de gutui, miere și mirodenii este ideală pentru sezonul rece, când avem nevoie de un sistem imunitar bine pus la punct.

Pe lângă acțiunea sa imunostimulatoare, are și efecte bune asupra glandelor suprarenalelor și a circulației sangvine, datorită conținutului de ghimbir și scorțișoară.

___________________________________________________________________________________________________________

Dulceață de gutui cu ghimbir – rețetă

Ajustați cantitatea de miere și mirodenii după gust. Dacă vi se pare prea multă scorțișoară, folosiți doar o jumătate de lingură sau o linguriță.

Dacă vă place mult ghimbirul, adăugați o cantitate mai mare.

Ingrediente

• 5 gutui
• 5 cm de rădăcină de ghimbir
• 1 kg de miere
• 1 lingură de pulbere de scorțișoară
• 1 lămâie

Preparare

Spălați bine gutuile, îndepărtând puful călduros. Tăiați-le în jumătăți, eliminând părțile viermănoase.

Dați-le pe răzătoarea mare într-un bol de sticlă sau într-un vas de ceramică.

Adăugați ghimbirul dat pe răzătoarea cu găuri mici, pulberea de scorțișoară și sucul proaspăt stors de la lămâie.

Adăugați și mierea și amestecați bine, până la omogenizare cu o lingură de lemn.

Acoperiți vasul și lăsați gemul la macerat 3-5 zile, amestecând zilnic în el.

Transferați apoi dulceața rezultată în borcănele de sticlă. Închideți-le ermetic și păstrați-le în frigider.

Această dulceață poate fi consumată ca atare, poate fi servită pe pâine, pe clătite, ca o miere vindecătoare sau ca sirop.

___________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Cristela Georgescu, Dulceață din 5 gutui în 5 minute: http://cristelageorgescu.ro/dulceata-din-5-gutui-5-minute-atat-s-putut/11/2017/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.