VIN de LAVANDĂ – un leac bun pentru cei afectați de oboseală, insomnii, extenuare fizică și intelectuală

Lavanda, sau levănțica – așa cum mai este „alintată”, face parte din categoria florilor cu proprietăți sedative blânde, care acționează asupra stărilor de nervozitate, anxietate, atac de panică sau palpitații, alături de iasomie, roiniță (melisă), tei, mușețel, sunătoare, talpa-gâștei, valeriană, hamei, păducel, pasiflora și obligeană.

Poate fi folosită individual, sau în combinație cu aceste plante, fie sub formă de ceai, fie sub formă de tinctură sau vin.

La fel de utile în relaxarea corpului, calmarea sistemului nervos, alungarea stărilor de neliniște și teamă, sunt băile cu ulei esențial de lavandă, cimbru și coada-șoricelului.

_________________________________________________________________________________________________________

Vin de lavandă – rețetă

O metodă foarte plăcută de a folosi și conserva lavanda este sub forma acestui vin medicinal. Are efecte tonice asupra sistemului nervos și este foarte ușor de preparat și administrat.

Ingrediente

• 1 litru de vin roșu natural
• 20 g de pulbere de lavandă (din flori uscate)

Preparare

Măcinați florile de lavandă prin râșnița electrică de cafea și cerneți pudra obținută, pentru a obține un praf cât mai fin.

Cântăriți 20 g de pulbere și puneți-o într-o sticlă sau într-un borcan de sticlă. Adăugați vinul și amestecați cu o lingură lungă. Închideți ermetic și agitați recipientul de 2-3 ori pe zi. Acest lucru va ajuta la extragerea principiilor active din plante.

Lăsați lavanda la macerat vreme de 8 zile, apoi strecurați vinul printr-un tifon fin.

Păstrați vinul în sticluțe de sticlă, preferabil închise la culoare, în locuri răcoroase, lipsite de umiditate și de lumină.

Mod de administrare

Acest vin se ia în doze medicinale, câte 1 lingură, de 3 ori pe zi. Ajută la combaterea oboselii fizice și psihice.

Dacă suferiți de insomnie, luați 1 lingură cu 2 ore înainte de culcare, pentru a vă bucura de un somn odihnitor.

În boli mai grave, doza se poate crește la 50 ml, de 3 ori pe zi.

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Doxologia, Preparate pe bază de levănțică și indicațiile lor terapeutice: https://doxologia.ro/sanatate/medicina-naturista/preparate-pe-baza-de-levantica-indicatiile-lor-terapeuticeDoxo

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.