Trucuri pentru slăbit – de la dr. Mihaela Bilic

Cele mai importante reguli în ceea ce privește slăbitul sunt legate de carbohidrați și zahăr.

Dr. Mihaela Bilic spune că pâinea și făinoasele pot rămâne în dieta de slăbit atât timp cât le consumăm în cantitatea corectă și la momentul potrivit. Nu trebuie să le eliminați complet.

Trucuri pentru slabit - de la dr. Mihaela Bilic

Trucuri pentru slabit – de la dr. Mihaela Bilic

Porția corectă de pâine, paste, orez și cartofii în cura de slăbire

Oricine vrea să slăbească trebuie să fie dispus să reducă porția de carbohidrați.

Doza corectă de pâine într-o cură de slăbire este o felie la fiecare masă. Pastele și orezul trebuie servite tot în doze mici, câte 2-3 linguri la masă.

Aceeași restricție se impune și în cazul cartofilor. Chiar și mămăliga trebuie consumată cu zgârcenie.

Făinoasele și amidonoasele pot fi consumate doar la micul-dejun și la prânz. La cină va trebui să fiți mai sever cu ele.

Carbohidrații dimineața și la prânz, nu la cină

Acesta este unul din cele mai prețioase trucuri într-o dietă de slăbit:

„Când vreți să slăbiți, eliminați făinoasele de la masa de seară”.

Dacă serviți masa după ora 18:00, alcătuiți-o din proteine și legume. Puteți opta pentru pește, carne sau ouă.

Citește și – Faceți exces de legume, cât mai colorate – dr. Mihaela Bilic

Porția de legume trebuie să fie cât mai generoasă și diversă.

Fructele întregi, nu suc

Mesele lichide sunt avantajoase într-o cură de slăbit, însă nu cele compuse din fructe.

Citește și – Ciorba românească este prietena siluetei – dr. Mihaela Bilic

Supele, ciorbele și sucurile de legume sunt chiar indicate, nu și sucurile din fructe. Acestea sunt un fel de zahăr lichid, pe care corpul îl preia foarte repede.

„Zahărul se absoarbe mai ușor din lichide. Toate sucurile (fie ele și fresh), smoothie-urile și produsele pasate predispun la îngrășat”.

Este crucial să evitați sucurile atunci când vreți să slăbiți. Chiar și cele făcute în casă atentează asupra siluetei.

Mâncați fructele întregi, fără să le pasați ori să le stoarceți.

Desertul la sfârșit, nu la început

Este foarte important să știți că zahărul are o rată de absorbție mai mare atunci când este consumat pe stomacul gol.

Sfatul nutriționistului este să eviți dulciurile și făinoasele înainte de masă. Începeți masa cu o salată mare sau cu o ciorbă consistentă. Acestea umplu stomacul și dau sațietate.

Pastele, orezul și cartofii trebuie serviți după aceea. Combinați-i cu o sursă de proteine, precum carne, pește, brânză sau ouă.

Păstrați desertul la sfârșit dacă vreți să preluați o cantitate mai mică de glucoza din el.

Carbohidrații reci, nu calzi

Am vorbit despre porție, despre felul și momentul oportun de a consuma anumite ingrediente sau mâncăruri.

La fel de important este impactul temperaturii unui aliment asupra aportului caloric. Carbohidrații îngrașă mai puțin dacă îi consumăm reci.

„Amidonul prezent în orez, paste sau cartofi se recristalizează prin răcire și nu mai poate fi absorbit în intestin”.

Dr. Bilic oferă câteva exemple de carbohidrați reci: salata orientală la români, orezul cu sushi la asiatici și pastele reci la italieni.

Integral, nu rafinat

La capitolul cereale, optați pentru varianta integrală. Acestea au mai multe fibre, care întârzie durata de golire a stomacului și reduc viteza de absorbție a glucozei.

Acest sfat este important și pentru diabetici. Alimentele bogate în fibre nu provoacă oscilații nedorite ale glicemiei.

Citește și – Cum să slăbești mâncând ce vrei, în 6 pași – dr. Mihaela Bilic

Alegeți paste din grâu dur în defavoarea pastelor albe, deoarece au un indice glicemic mai mic.

Alegeți pâinea integrală în locul pâinii albe. Prima are un IG de circa 65, iar a doua un IG de peste 100.

Sursă articol: Dr. Mihaela Bilic, Secrete de slăbit! https://www.facebook.com/mihaela.bilic/posts/pfbid02yB16Lb6EDEbjBMsxNtDVtyPcr7MeD9PQUWfoSs4xZYfLhjcSq6AmTMFameothMC4l

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.