Bea în fiecare seară acest suc – topește grăsimea de pe corp și scade colesterolul

O strategie simplă pe care o puteți include în dieta de slăbit este consumul unui suc obținut din morcov, roșii și ghimbir.

Ingredientele sunt ușor accesibile, iar băutura rezultată este plăcută la gust. Beneficiile acestui suc sunt confirmate științific.

Bea in fiecare seara acest suc - topeste grasimea corporala

Bea in fiecare seara acest suc – topeste grasimea corporala

Această băutură pe bază de morcov, roșie și ghimbir nu ajută la doar la slăbit. Datorită antioxidanților pe care îi conține, protejează împotriva bolilor.

Ingredientele au efecte alcalinizante și previn apariția maladiilor. În plus, elimină mirosul neplăcut al respirației.

Suc de morcov, roșii și ghimbir – rețetă

Ingrediente

  • 3 cm. de rădăcină de ghimbir
  • 1 morcov mediu
  • 1 roșie
  • 400 ml de apă

Mod de preparare

Tocați ghimbirul mărunt și puneți-l în vasul unui mini-tocător (mini-robot de bucătărie). Decojiți morcovul și tăiați-l rondele. Adăugați-l și pe el în robot. Spălați bine roșia și tăiați-o mărunt. Puneți-o în robot și turnați apa.

Mixați până când ingredientele s-au măcinat complet. Trebuie să rezulte un suc gros, spumos.

Îl puteți consuma ca atare, cu tot cu pulpă, sau îl puteți strecura. Autoarea recomandă filtrarea acestuia print-o sită. Veți obține un suc limpede.

Mod de administrare

Persoanele supraponderale trebuie să consume toată cantitatea de suc într-o zi, jumătate după masa de prânz și jumătate seara, înainte de culcare.

În obezitate, se recomandă câte un pahar în fiecare seară, înainte de culcare.

Faceți această cură zilnic, timp de o săptămână. Cu siguranță veți observa o reducere a dimensiunii taliei, veți obține un corp mai ușor și o stare generală de sănătate mai bună.

Beneficiile ingredientelor din rețetă

Ghimbirul are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și anti-obezitate.

Un studiu publicat în 2021 în „International Journal of Environmental Research and Public Health” a arătat că ghimbirul atenuează obezitatea și țesutul adipos. Studiul a fost realizat pe șoareci cu obezitate indusă de o dietă bogată în grăsimi.

Consumul excesiv de grăsimi a crescut nu doar greutatea corporală și creșterea în greutatea, ci și nivelurile de colesterol total, grăsimile din ficat și glucoza a jeun.

Administrarea ghimbirului a ameliorat semnificativ hiperglicemia, hipercolesterolemia, steatoza hepatică și creșterea în greutate.

O meta-analiză apărută în 2019 în „Critical Reviews in Food Science and Nutrition” a arătat că ghimbirul a scăzut greutatea corporală, raportul talie-șold, glucoza a jeun și rezistența la insulină la pacienții supraponderali sau obezi. Aceste rezultate au fost obținute în urma revizuirii a 14 studii științifice.

Ghimbirul ar putea modula obezitatea prin mai multe mecanisme:

  • creșterea termogenezei
  • creșterea lipolizei
  • suprimarea lipogenezei
  • inhibarea absorbției grăsimii intestinale
  • controlul apetitului
  • remodelarea metabolismului energetic al întregului corp
  • oxidarea grăsimii albe

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul „Foods” în 2020, apa de ghimbir scade considerabil creșterea în greutate, colesterolul total și trigliceridele serice. Studiul a fost realizat pe șobolani.

Citește și – 1 pahar cu suc de varză dimineața și seara ajută la slăbit

Ghimbirul nu stimulează doar metabolismul, ci și digestia. Înlătura senzația de balonare și rău de mișcare. Elimină gazele intestinale. Ajută în răceli, tuse, congestie nazală, inflamații și dureri.

Un studiu apărut în 2021 în jurnalul „Nutrients” a asociat consumul de morcov cu un indice de masă corporală mai mic.

Morcovii conțin antioxidanți puternici, precum beta-caroten, alfa-caroten, beta-criptoxantină și falcarinol.

Cercetările epidemiologie au corelat nivelurile crescute de beta-caroten în sânge cu o rată mai mică de diabet de tip 2, cancere și mortalitate.

Acest carotenoid reduce markerii inflamației sistemice și rezistența ka insulină.

Criptoxantina din morcovi a fost asociată cu reducerea indicelui de masă corporală și zona de grăsime viscerală.

Conform unui studiu publicat în „Nutrition and Metabolic Insights” în 2021, sucul de morcov atenuează anomaliile metabolice (adipozitatea crescută) provocate de un consum crescut de fructoză la animale și totodată reduce greutatea corporală și indicele de masă corporală la diabetici.

Roșia este una din cele mai bune legume pentru reducerea grăsimii depuse în corp.

Conține licopen, un antioxidant puternic care protejează împotriva bolilor metabolice și cardiovasculare.

Citește și – 6 sucuri naturale pentru slăbit

Un studiu publicat în 2015 în jurnalul „Nutrition” arată că sucul de roșii consumat zilnic reduce circumferința taliei, colesterolul din sânge și nivelurile de adipokine inflamatorii. Studiul a fost realizat pe femei tinere sănătoase.

Un rezultat și mai interesant este evidențiat de un studiu apărut în „International „Journal of Food Science and Nutrition”. Conforma acestuia, roșia are efecte anti-obezitate atunci când este consumată înainte de masă.

Cercetarea a fost efectuată pe femei tinere sănătoase. Acestea au consumat câte o roșie crudă (coaptă bine) înainte de prânz, timp de 4 săptămâni.

Această mică intervenție a redus semnificativ greutatea corporală, grăsimea corporală, glucoza a jeun, trigliceridele, colesterolul și acidul uric al participantelor.

Citește și – Trucuri pentru slăbit – de la dr. Mihaela Bilic

Consumul de roșii înainte de masă interferează în mod pozitiv cu greutatea corporală și procentul de grăsime.

Surse articol:

1. Piroda Leci Sve, O băutură care topește grăsimea de pe abdomen în timp ce dormi: https://www.youtube.com/watch?v=aqF1LeT3lK8&ab_channel=Prirodalecisve
2. Seo SH, Fang F, Kang I. Ginger (Zingiber officinale) Attenuates Obesity and Adipose Tissue Remodeling in High-Fat Diet-Fed C57BL/6 Mice. Int J Environ Res Public Health. 2021 Jan 13;18(2):631. doi: 10.3390/ijerph18020631. PMID: 33451038; PMCID: PMC7828532.
3. Maharlouei N, Tabrizi R, Lankarani KB, Rezaianzadeh A, Akbari M, Kolahdooz F, Rahimi M, Keneshlou F, Asemi Z. The effects of ginger intake on weight loss and metabolic profiles among overweight and obese subjects: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Crit Rev Food Sci Nutr. 2019;59(11):1753-1766. doi: 10.1080/10408398.2018.1427044. Epub 2018 Feb 2. PMID: 29393665.
4. Ebrahimzadeh Attari V, Malek Mahdavi A, Javadivala Z, Mahluji S, Zununi Vahed S, Ostadrahimi A. A systematic review of the anti-obesity and weight lowering effect of ginger (Zingiber officinale Roscoe) and its mechanisms of action. Phytother Res. 2018 Apr;32(4):577-585. doi: 10.1002/ptr.5986. Epub 2017 Nov 29. PMID: 29193411.
5. Sayed S, Ahmed M, El-Shehawi A, Alkafafy M, Al-Otaibi S, El-Sawy H, Farouk S, El-Shazly S. Ginger Water Reduces Body Weight Gain and Improves Energy Expenditure in Rats. Foods. 2020 Jan 2;9(1):38. doi: 10.3390/foods9010038. PMID: 31906567; PMCID: PMC7023345.
6. Wang J, Li D, Wang P, Hu X, Chen F. Ginger prevents obesity through regulation of energy metabolism and activation of browning in high-fat diet-induced obese mice. J Nutr Biochem. 2019 Aug;70:105-115. doi: 10.1016/j.jnutbio.2019.05.001. Epub 2019 May 21. PMID: 31200315.
7. Fujihara K, Nogawa S, Saito K, Horikawa C, Takeda Y, Cho K, Ishiguro H, Kodama S, Nakagawa Y, Matsuzaka T, Shimano H, Sone H. Carrot Consumption Frequency Associated with Reduced BMI and Obesity through the SNP Intermediary rs4445711. Nutrients. 2021 Sep 30;13(10):3478. doi: 10.3390/nu13103478. PMID: 34684477; PMCID: PMC8538500.
8. Mahesh M, Pandey H, Raja Gopal Reddy M, Prabhakaran Sobhana P, Korrapati D, Uday Kumar P, Vajreswari A, Jeyakumar SM. Carrot Juice Consumption Reduces High Fructose-Induced Adiposity in Rats and Body Weight and BMI in Type 2 Diabetic Subjects. Nutr Metab Insights. 2021 Jul 15;14:11786388211014917. doi: 10.1177/11786388211014917. PMID: 34349520; PMCID: PMC8287410.
9. Li YF, Chang YY, Huang HC, Wu YC, Yang MD, Chao PM. Tomato juice supplementation in young women reduces inflammatory adipokine levels independently of body fat reduction. Nutrition. 2015 May;31(5):691-6. doi: 10.1016/j.nut.2014.11.008. Epub 2014 Dec 13. PMID: 25837214.
10. Vinha AF, Barreira SV, Costa AS, Alves RC, Oliveira MB. Pre-meal tomato (Lycopersicon esculentum) intake can have anti-obesity effects in young women? Int J Food Sci Nutr. 2014 Dec;65(8):1019-26. doi: 10.3109/09637486.2014.950206. Epub 2014 Aug 26. PMID: 25156566.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.