Rugăciune către Sfântul Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, dăruitor al sănătății și al luminării lăuntrice

Sfântul Pantelimon se bucură de o mare cinstire din partea creștinilor ortodocși. Este numărat între sfinții vindecători de boli. De aceea i se spune „mucenic tămăduitor”.

Pentru pătimirile pe care le-au răbdat mucenicii, Dumnezeu i-a înzestrat cu daruri de mari faceri de minuni.

Rugaciune catre Sfantul Pantelimon

Rugaciune catre Sfantul Pantelimon: Pravila

Aceștia și-au dat sângiurile pentru viața veșnică și acum mijlocesc pentru toți cei bolnavi trupește și sufletește, alinând și potolind suferința celor care îi cheamă în ajutor.

Sfântul Mucenic Pantelimon vindeca pe cei bolnavi încă din timpul vieții, fiind considerat un doctor fără de arginți. Nu lua plată pentru tămăduirile pe care le făcea, socotind că darul vindecării pe care îl are este al lui Dumnezeu.

Și nu numai trupul îl făcea sănătos, ci și sufletul îl aducea la credința cea adevărată și mintea o lumina, aducând pe om la cunoașterea lui Dumnezeu.

Evlavia poporului român pentru Sfântul Mare Mucenic Pantelimon nu s-a stins niciodată, ci și astăzi a rămas la fel de puternică.

Mulțime de credincioși îl cheamă în ajutor atunci când trec prin boli și dureri. Iar el s-a arătat de nenumărate ori un grabnic mijlocitor și tămăduitor.

Rugăciune către Sfântul Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, dăruitor al sănătății și al luminării lăuntric

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Sfinte Pantelimon, cu înțelepciunea ta cea mărturisitoare și plină de milostivire, vino și în viețile noastre și, precum un doctor iscusit, privindu-ne alcătuirea lăuntrică, curăță toată boala și cangrena sufletească întru care s-au adunat puroaiele morții și ale despărțirii noastre de Domnul.

Izbăvește-ne și trezește-ne din somnul cel plin de beția aplecărilor pătimașe, ca ridicându-ne râtul cugetelor din scormonirea în pământ și gunoaie, să privim către Cer, adevărata noastră casă, unde ne întâmpină îmbrățișarea părintească a dragostei Preasfintei Treimi.

Împărtășește-ne și nouă din leacul cel nemuritor al vieții veșnice, prin a cărei strălucire se nimicește toată bezna păcatului, iar cu susurul darului lui Dumnezeu, spală fața inimilor noastre, ca astfel cunoscându-ne toate neputințele, să primim întru ele milostivirea dumnezeiască și așa să ne facem purtători ai Crucii în toate zilele vieții noastre.

Dăruiește-ne și nouă o picătură din râvna ta mucenicească, prin care ai înfruntat toate caznele pământești spre a-L mărturisi pe Hristos, Fiul lui Dumnezeu, ca ostoindu-ni-se setea sufletului, să ne veselim de gustarea cea dumnezeiască a dragostei care nu mai cade niciodată și îi dă putere omului a răbda toate pentru Domnul.

Încă te rugăm, Sfinte Pantelimon, pecetluiește tămăduirea noastră, făcând să poposească și în inima noastră cântecul cel tineresc și feciorelnic al poruncilor Evangheliei, a cărei sevă veșnică și revărsare îmbelșugată izvorăște dintru înțelepciunea cea pururea lucrătoare a Preasfintei Treimi, Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Amin”.

Citește și:

Rugăciune către Sfântul Pantelimon pentru vindecarea bolilor de ochi 
Sfântul Pantelimon readuce la viață o femeie din infarct
Sfântul Pantelimon – adăpost deznădăjduiților, ajutor celor încercați, doctor bolnavilor
Minune recentă: Sfântul Luca și Sfântul Pantelimon au fost „văzuți” într-o sală de operație, ajutând medicii

Sursă articol: Rugăciune către Sfântul Mucenic Pantelimon, dăruitor al sănătății și al luminării lăuntric, Lacrimi Preschimbate în Bucurie, 40 de rugăciuni în vreme de pandemie, îndurare, izolare sau grea suferință, Editura Sophia, pp. 48-50

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.