Rugăciune pentru cei care trec prin suferințe cumplite, trupești sau sufletești

Cei sănătoși au datoria de a-i ajuta pe cât pot pe cei bolnavi, neputincioși, infirmi. Nu doar cei care pătimesc trupește au nevoie de sprijinul nostru, ci și cei care trec prin suferințe sufletești.

Una din cele mai valoroase forme de ajutor pe care o putem oferi semenilor noștri este rugăciunea.

Rugaciune pentru cei care patimesc cumplit, trupeste sau sufleteste

Rugaciune pentru cei care patimesc cumplit, trupeste sau sufleteste:

Cei bolnavi sau întristați din pricina necazurilor nu se pot ruga pentru dânșii, din pricina durerii care îi copleșește. De aceea, noi, cei care suntem sănătoși, putem și trebuie să facem acest lucru în locul lor.

A rupe din timpul personal și a-l folosi pentru aproapele este un lucru bineplăcut lui Dumnezeu. Este una din cele mai mari jerfe, deoarece timpul nu ni-l poate da nimeni înapoi.

A te ruga pentru cineva nu este lucru ușor, sau lipsit de osteneală. Dimpotrivă, Sfântul Siluan Athonitul spunea că a te ruga pentru aproapele înseamnă a-ți vărsa sângele pentru el.

Aceste cuvinte arată încordarea, lacrimile și durerea sufletească pe care le presupune rugăciunea pentru aproapele.

Sfântul Siluan era cuprins de atâta dor și dragostea față de Dumnezeu încât vroia să sufere pentru întreaga lume. Se ruga neîncetat pentru cei vii și pentru cei morți, pentru cei din iad.

Atât de mult se ruga pentru norod încât uita de sine însuși. Atât de plin de Duh Sfânt era încât simțea durerea oamenilor ca pe propria lui durere. Trăia realmente drama și suferința întregii lumi, de aceea se ruga necontenit pentru toți.

Fiecare dintre noi avem rude, prieteni sau cunoscuți care trec prin boli sau prin alt fel de încercări. Nu putem rămâne indiferenți sau insensibili la durerea lor. Aceștia au nevoie de rugăciunea noastră.

Ne putem face un obicei din a citi în fiecare zi câte o mică rugăciune pentru dânșii, precum un Paraclis la Maica Domnului, sau un acatist pentru cei bolnavi. Le putem cere ajutorul și sfinților, care ajută în diferite nevoi și probleme.

Rugăciune pentru cei care trec prin suferințe cumplite, trupești sau sufletești

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Doamne, îndură-Te de cei care trec prin suferințe de neimaginat, de cei cu sufletul și trupul în agonie, de cei părăsiți de lume și fără niciun sprijin, de cei tulburați și căzuți pradă deznădejdii, de cei care și-au pierdut orice speranță și pe care oamenii, nici chiar cei mai bine intenționat, nu îi mai pot ajuta, atât de mare e abisul din sufletul lor.

Ai milă de cei care se agață de orice în disperarea lor, de cei aflați la limita rezistenței și a puterilor, de cei în primejdii de moarte, de cei de la care lumea își întoarce privirea cu groază ca de la un spectacol cu neputință de îndurat.

Doamne, în noaptea grea a încercării lor, adu-le o lumină, întinde-le o mână, deschide-le la o cale spre biruință.

Pregătește oameni destul de puternici și curajoși ca să nu se înfioare de adâncurile disperării lor, ci având ca armă iubirea Ta salvatoare, să îndrăznească să coboare la nivelul lor și să-i smulgă din abis.

Știu că rugăciunea mea nu e decât un strop în ocean, dar am credința că Tu poți folosi și stropul acesta ca să salvezi, să vindeci, să aduci alinare, să învingi răul ce se întinde peste tot în jurul nostru, să faci binele să biruiască prin lucrarea desăvârșită a Duhului Tău.

Doamne, fă de rușine puterea urii și a răului prin dragostea Ta fără hotar, prin harul Tău ce depășește orice închipuire omenească.

Și așa cum Fiul Tău a învins ura prin iubire, suferința prin asumarea ei și moartea prin înviere, fă ca și cei pentru care mă rog să-și înalțe ochii spre Tine și să descopere că Tu le ești de ajuns.

Să găsească în mâna Ta întinsă alinare și putere să învingă. Transformă-le suferința într-o punte spre Tine și fă ca binele să biruiască în inima lor, acum și în vecii vecilor. Amin”.

Citește și:

Rugăciune duioasă pentru cei bolnavi
Rugcăiune de alinare pentru cei bolnavi
Rugăciune pentru însănătoșirea celor bolnavi
Rugăciune pentru cei bolnavi și suferinzi

Surse articol:

1. Rugăciune Mântuitoare, Rugăciune pentru cei în grea suferință trupească și sufletească: https://www.rugaciunimantuitoare.ro/news.php?name=230920183008&cat=45
2, Sfântul Siluan Athonitul, A te ruga pentru lume înseamnă a-ți vărsa sângele: https://siluanathonitul.wordpress.com/2012/01/18/a-te-ruga-pentru-lume-inseamna-a-ti-varsa-sangele/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.