Rugăciune duioasă pentru cei bolnavi

Rugăciunea pentru cei bolnavi este o datorie creștină, o poruncă pe care o avem de la sfinții apostoli. În Epistola Sfântului Iacov găsim acest îndemn legat de rugăciunea pentru cei bolnavi:

„Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoții Bisericii și să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn în numele Domnului. Și rugăciunea credinței va mântui pe cel bolnav și Domnul îl va ridica, și de va fi făcut păcate se vor ierta lui” (Iacov 5, 14-15).

Rugaciune duioasa pentru cei bolnavi

Rugaciune duioasa pentru cei bolnavi

Aceste cuvinte ale Sfântului Apostol Iacov ne arată trei direcții importante. Primul se referă la faptul că atunci când este cineva bolnav între rudeniile sau prietenii noștri, trebuie să mergem la Biserică și dăm un pomelnic pentru sănătatea lui.

Iar dacă bolnavul zace în pat, îl putem chema pe preot să îl spovedească și să se împărtășească, să-i citească rugăciuni de vindecare.

A doua direcție aduce în atenție taina Sfântului Maslu. Ungerea celui bolnav cu untdelemn sfințit face referire directă la această slujbă destinată stric celor suferinzi.

A treia direcție vizează iertarea păcatelor celor bolanavi, ca și condiție de tămăduire.

Îndemnul de a ne ruga unii pentru alții atunci când cineva este bolnav transpare și mai bine din aceste cuvinte ale Apostolului Iacov:

„[…] Vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului” (Iacov 5, 16).

Vedem aici că există două condiții ca rugăciunea pentru cel bolnav să fie primită de Dumnezeu. Este vorba despre stăruința în rugăciune, dar și despre viețuirea după poruncile lui Dumnezeu a celui care se roagă.

Rugăciune duioasă pentru cei bolnavi

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Cu mâna Ta, din cerul sfânt, coboară pacea pe pământ, Tu, Doamne, bun vindecător, pe creștetul bolnavilor.

Trimite Duhul cel ceresc și harul Tău dumnezeiesc și mângâierea Duhului în inima bolnavului.

Pe sfinții fără de arginți la cei bolnavi Tu să-i trimiți, și-n drumul suferinței lor, pe îngerul Tău veghetor.

În suferințe și-n necaz, le ține, Doamne, cuget treaz. Și sufletul păzit de rău, căci numai Tu ești Dumnezeu.

Pe Sfântul Tău, Pantelimon, primește-l grabnic solitor. Și pe Ierarhul cel sfințit, Nectarie, ce s-a smerit. La medici dă-le ajutor cu mâna Ta, prin mâna lor lucrează multe vindecări.

Și scapă-ne de supărări. Bisericii dă-i slujitori și oameni binefăcători. Pe marea vieții să plutim, cu toții să ne mântuim. Amin”.

Citește și: Doamne, miluiește-mă! Rugăciunea de leac a tuturor celor bolnavi – orbi, șchiopi, leproși și demonizați

Sursă articol: Rugăciuni mântuitoare, Cu mâna Ta din cerul sfânt: https://www.rugaciunimantuitoare.ro/news.php?name=240106133420&cat=12

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.