Rugăciune pentru cei bolnavi și suferinzi

Cu adevărat cea mai mare dovadă de dragoste față de semenii noștri – pe care o văd nu oamenii, ci Dumnezeu – este rugăciunea pe care o facem pentru dânșii în taina inimii noastre.

Această dispoziție sufletească de a-i pomeni în rugăciune pe cei dragi ai noștri – părinți, frați, rudenii, prieteni, colegi, vecini, cunoscuți – dă dovadă de multă iubire și grijă pentru mântuirea lor.

Rugaciune pentru cei bolnavi

Ori de câte ori aflăm că cineva trece printr-un necaz sau suferă de o boală grea, este bine să ne facem timp să ne rugăm pentru el, ca Dumnezeu să primească strădania noastră și să-i dăruiască cele de folos.

Este o datorie creștină să îi purtăm în rugăciunile noastre pe semenii noștri, dar cu atât mai mult pe cei suferinzi, care nu se mai pot ruga pentru ei înșiși.

Când cineva este grav bolnav, durerea cumplită prin care trece îl poate împiedica să se roage cu mintea limpede. Poate fi cuprins de spaimă, de griji, de gânduri care-l tulbură, de ispite în credință sau pur și simplu de o infirmate trupească ce nu-i permite să se înalțe ușor cu gândul la Dumnezeu ca să ceară ajutor.

În astfel de situații îl putem ajuta enorm dacă ne vom ruga noi pentru el, punându-ne în locul lui, resimțind durerea și neputința lui. Astfel vom înțelege cât de mare este nevoia de rugăciune a unui om bolnav, și de ajutorul lui Dumnezeu.

Rugăciune pentru izbăvirea de boală

Preaputernice și slăvite Doamne Iisuse Hristoase! Tu, Care ai venit în lume să tămăduiești neputințele oamenilor, Care nu ai venit să chemi la pocăință pe cei drepți, ci pe cei păcătoși, și ai primit moarte pe Cruce pentru mântuirea noastră!

Din adâncul inimii Te rog să primești smerita mea nevoință și această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală!

Mântuiește-l, Doamne, precum știi, ca un bun și iubitor de oameni, și rânduiește Tu toate spre folosul său. Că noi neputincioși suntem și nu îl putem ajuta, dacă nu ne vei lumina cu harul Tău.

De e voia Ta, îl poți pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, precum vei vrea. Dar căzând înaintea Ta, Te rog, îndură-Te de robul Tău (numele). Potolește-i fierbințeala, alină-i suferința, ridică-l din patul durerii.

Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieții, spre început bun mântuirii și spre iertarea păcatelor. Și dacă îi este de folos să ducă mai departe crucea bolii, fie Doamne după voia Ta, nu după voia noastră.

Dăruiește-i lui răbdare și liniște, alungând de la el toată frica și toată deznădejdea, ca să nu fie îngenuncheat de durere și să cârtească sau să cadă în patima mâniei. Ajută-l, Iubitorule de oameni, ca văzând el mila Ta, să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de pocăință și de mulțumire, ca să se învrednicească să audă glasul Tău cel Sfânt: „Iertate îți sunt păcatele!” Amin. 

__________________________

Bibliografie:

Calendar Creștin Ortodox, Acatist pentru izbăvirea de boală: http://www.calendarcrestinortodox.com/stiri/crestinortodox/Acatist-pentru-izbavirea-de-boala-25957.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.