Clicky

RUGĂCIUNE de alinare pentru cei BOLNAVI

Rugăciunea postată mai jos este îndreptată către Sfântul Ioan Rusul, cinstit ca un mare ajutător al celor bolnavi și vindecător de felurite neputințe trupești și sufletești. S-a arătat făcător de minuni încă din timpul vieții sale pământești.

Trupul neputrezit al Sfântului Ioan Rusul a fost descoperit la trei an după mutarea sa la Domnului, printr-o minune pe care însuși sfântul a mijlocit-o.

Rugăciune pentru cei bolnavi către Sfântul Ioan Rusul

Acesta s-a arătat în vis preotului care i-a dat împărtășania înainte de moarte, poruncindu-i să-i dezgroape trupul. Acesta s-a aflat întreg, răspânditor de o bună mireasmă.

Mulțime de credincioși și-au redobândit sănătatea închinându-se moaștelor Sfântului Ioan Rusu, sau rugându-se lui cu credință.

Credința este cel mai bun liman și prilej de izbăvire din angoasa care îl cuprinde pe cel stăpânit de o boală gravă. Dumnezeu mângâie sufletul celui bolnav care se roagă și nu cârtește în durerea lui. Nădejdea îi alină suferința, iar credința îi dă putere să îndure cu bărbăție durerea.

Rugăciunea liniștește sufletul, limpezește mintea, înmoaie pornirile mânioase și aduce pace sufletului tulburat. Este bine ca cei apropiați și mai ales cei din familie să se roage pentru cel aflat pe patul de suferință.

Rugăciunile lor îl ajută foarte mult, mai ales dacă bolnavul nu se mai poate ruga pentru el însuși.

Dumnezeu ne-a dăruit o mulțime de sfinți care prin pătimirile lor au primit darul vindecărilor și al facerii de minuni. Unul din aceștia, care s-a arătat grabnic ajutător al celor bolnavi este și Sfântul Ioan Rusu.

Rugăciune pentru cei bolnavi către Sfântul Ioan Rusul

Bucurându-mă de dumnezeiasca mărire la care te-ai înălțat, o, Sfinte Ioane, îndrăznesc să alerg la ajutorul tău pentru tămăduire. Știu, Părinte, că încercările vin din rânduiala lui Dumnezeu.

Sfântul Ioan Rusul

Știu că prin boala trupului, sufletul se curățește, și că răbdarea este răsplătită de Dumnezeu. Dar de multe ori norii negri ai deznădejdii îmi tulbură mintea și mă departează de rugăciune.

De aceea dar, o, Sfinte, găsesc alinare în cugetarea la vindecările tale minunate. Tu ai tămăduit mulțimea de copii spre bucuria părinților lor. Tu ai îndreptat spatele bătrânei gârbove, tu ai dat sănătate femeii bolnave, spre bucuria copiilor ei. Tu l-ai vindecat pe bătrânul Atanasiei care s-a uns cu untdelemn din candela ta. Tu ai îndepărtat cheagurile de sânge din capul Vasulei și l-ai tămăduit pe doctorul necredincios.

Știind grabnica ta mijlocire, te rog, o, Sfinte Ioane, ia viața mea în mâinile tale și mijlocește precum știi mântuirea mea. Dacă voia Domnului este să duc cu răbdare crucea bolii, dă-mi putere și ajută-mă să nu cârtesc din cauza neputințelor.

Dar dacă Bunul Dumnezeu se va milostivi de mine pentru rugăciunile tale, atunci să mă tămăduiești fără șovăială, noule doctor fără-de-arginți, ca văzând aceasta să-ți mulțumesc ție și să-l laud în vecii vecilor pe Doctorul sufletelor și al trupurilor, prin cântarea: Aliluia!”

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *