Rugăciune pentru însănătoșirea celor bolnavi

Această minunată rugăciune aparține Părintelui Gheorghe Calciu, și a fost alcătuită pentru cei bolnavi de cancer.

Nu doar cei bolnavi de cancer au nevoie de rugăciune și de tămăduire. Toți oamenii suferă, fie din pricina durerilor trupești, fie din cauza bolilor sufletești. 

Cel care se roagă pentru însănătoșirea sa trebuie să știe că vindecarea pe care o dă Dumnezeu nu vizează doar aspectul fizic, ci mai ales cel spiritual.

De aceea mulți oameni ajung la o stare duhovnicească înaltă în urma unei boli grele. Chiar dacă nu se vindecă trupește, lăuntric se eliberează de toate viciile și patimile care îi stăpânesc, și se înnoiesc, făcându-se după chipul Ziditorului lor.

Vindecarea nu are ca scop risipirea bolii care afectează planul fizic al omului, ci vindecarea lui sufletească. Acest lucru prețuiește mai mult decât sănătatea corpului, căci nimeni nu poate intra în Împărăția Cerurilor dacă nu s-a curățit mai întâi de patimi.

Această rugăciune ne învață că dorința de tămăduire trebuie să fie însoțită de rugăciune și de pocăință, și că ea trebuie să izvorască dintr-o inimă înfrântă și smerită. 

 

 

Rugăciunea Părintelui Gheorghe Calciu 

Doamne, Iisuse Hristoase, Mântuitorul meu, știu că nu sunt vrednic să intri sub acoperișul sufletului meu, pentru că n-am făcut nimic bun care să-mi aducă această bucurie, dar sunt și eu zidirea Ta, deși nu am urmat poruncile Tale.

Iartă-mă, Stăpâne, întoarce-Ți fața spre mine și nu lua în seamă răutățile mele, pe care în toată ziua, cu nesocotință le-am făcut.

Vindecă-mi boala, alungă neputința trupească și sufletească ce m-au copleșit, alungă-mi fierbințeala inimii și a minții, lungește-mi zilele, mai dă-mi o vreme de pocăință, și mă voi întoarce cu toată inima spre Tine, Făcătorule al meu și Dumnezeu!

Știu că toate sunt cu putință la Tine, și dacă nu m-am vindecat până acum, este pentru că nu Te-am căutat cu toată ființa mea. Că încă mai sunt cutreierat de îndoieli și de răzvrătiri.

Știu, Doamne, că nu mă voi putea ruga dacă Tu nu-mi vei trimite duhul rugăciunii, duhul pocăinței, duhul părerii de rău pentru tot ce am greșit.

Nu lua în seamă păcatele tinereții mele, nici ale părinților mei, ci primește numai strigătul meu de durere, și mă ocrotește împotriva deznădejdii.

Aprinde-mi rugăciunea mea ca pe o flacără care să-mi curețe păcatele. Ascultă cuvântul meu de iertare, care să intre în urechile Tale sfinte, și să mă primești ca pe fiul risipitor, căci în desfătări păcătoase am cheltuit viața mea.

Ajută-mă să-mi recâștig viața, iartă-mă, iubește-mă cum tatăl și-a iubit fiul risipitor când s-a întors la el. Caută-mă ca pe o oaie pierdută, adu-mă înapoi la staulul Tău – Sfânta Biserică -, și spune-mi ca slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda: „Ridică-te, ia-ți patul și umblă!” Și mă voi ridica din patul durerii mele, voi pune la picioarele Tale viața mea și sănătatea pe care Tu mi-o redai, și fără încetare voi lăuda numele Tău cel Sfânt, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”.

Cu dragoste părintească, Preot Gheoghe Calciu

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.