Rugăciune către Maica Domnului pentru încetarea vrajbei

Maica Domnului este singura dintre pământeni care s-a contopit efectiv cu firea cea dumnezeiască a Fiului lui Dumnezeu.

Ne putem închipui cât de mare este îndrăzneala și trecerea ei înaintea Dreptului Judecător. Ea iubește neamul creștinesc și mijlocește neîncetat pentru aceia care o cheamă în ajutor sau o cinstesc și se închină ei cu evlavie.

Rugaciune către Maica Domnului pentru incetarea vrajbei

Rugaciune către Maica Domnului pentru incetarea vrajbei

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu cunoaște mai mult decât toți suferința omului pe pământ. Prin însuși sufletul ei a trecut sabie atunci când Fiul ei a fost răstignit pe cruce și omorât de mai marii poporului.

Arhimandritul Teofil Părăian spune că Maica Domnului L-a purtat pe Mântuitorul Hristos în pântece, dar și în inima ei. După ce L-a născut, ea nu s-a despărțit de El și nici El de ea.

După ce nu L-a mai purtat în pântece și în brațe, ea L-a purtat în inima ei și niciodată nu s-a despărțit de El.

Toți cei care Îl iubesc pe Fiul ei sunt iubiți de dânsa și ocrotiți ca și copiii ai ei. La ea trebuie să alergăm cu credință și nădejde că ne poate izbăvi din nevoi, necazuri și ispite.

Maica Domnului este gata totdeauna să ne dea ajutorul ei, să ne aline suferințele, să reverse mângâiere în sufletul nostru chinuit, frământat și pârjolit, și în brațele sale de maică să ne liniștească, să ne mângâie, să ne sprijine și să ne îmbărbăteze”.

Dacă pe când era pe pământ avea putere să schimbe planul lui Dumnezeu numai cu un cuvânt, cu atât mai mult acum, când șade de-a dreapta Fiului ei în ceruri, are putere să mijlocească pentru noi.

Ca Maică a Dumnezeului Celui Preaînalt, are har și putere dumnezeiască să ne ajute”.

Chiar dacă petrece în ceruri, înconjurată și slăvită de îngeri, ea este pururea cu noi, spune Arhimandritul Chiri Pavlov.

Inima ei de mamă nu poate refuza nicio rugăciune. Nu poate întoarce fața ei de la niciunul din creștinii care îi aduc rugăminți și cereri.

Mai mult decât atât, ca o mamă iubitoare, aleargă degrabă către copilașii ei, când aceștia suferă, se chinuiesc și pier”.

La nuna din Cana Galileii, ea nu a așteptat să o roage nimeni ca să mijlocească înaintea Fiului ei pentru miri și necazul lor. Ea singură a intervenit ca să îi scape din acea situație nefericită.

Rugăciune către Maica Domnului pentru încetarea vrajbei

O, Maică a lui Dumnezeu mult-pătimitoare, ceea ce pentru curăția ta și pentru nenumăratele suferințe îndurate de tine pe pământ, ești mai predus decât toate fiicele pământului, primește suspinele noastre mult-îndurerate și ne păzește sub acoperământul milostivirii tale, căci alt adăpost și solire caldă în afară de tine nu avem.

Ci, tu, îndrăznire având către Cel născut din tine, ajută-ne și ne miluiește cu rugăciunile tale, ca fără de opreliști să ajungem în împărăția cerurilor, unde împreună cu toți sfinții vom cânta lui Dumnezeu Celui în Treime, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”

Citește și:

Rugăciune pentru izbăvirea de gelozie, certuri și neînțelegeri în familie
Psalmii 126 și 127 pentru binecuvântarea casei și potolirea certurilor din familie
Rugăciune pentru buna înțelegere între soți și socri

Surse articol:

1. Părintele Arsenie Boca, Rugăciune (încetarea vrajbei) – Cărarea Împărăției și Psaltirea lui David, Psalmii 31-60, Vol. II, Editura Cristimpuri, Ploiești, 2014, p. 199
2. Arhimandritul Teofil Părăian, Să ne rugăm Maicii Domnului să curățească mintea noastră cea întinată, Doxologia: https://doxologia.ro/sa-ne-rugam-maicii-domnului-sa-curateasca-mintea-noastra-intinata
3. Arhimandritul Chiril Pavlov, Inima Maicii Domnului nu refuză nicio rugăciune, Doxologia: https://doxologia.ro/inima-maicii-domnului-nu-refuza-nicio-rugaciune

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.