Rugăciune pentru izbăvirea de gelozie, certuri și neînțelegeri în familie

Relațiile interumane funcționează atâta timp cât sunt întemeiate pe respect, dragoste, fidelitate, răbdare, compasiune, empatie, smerenie și toate virtuțile creștine.

Eșecul, certurile, conflictele și despărțirea apar din cauza patimilor care se opun virtuților: ură, trădare, răutate, lipsa de înțelegere a celuilalt, mândrie.

Rugaciune pentru izbăvirea de gelozie, certuri si neintelegeri in familie

Rugaciune pentru izbăvirea de gelozie, certuri si neintelegeri in familie

La baza celor mai multe divorțuri se află prea multa iubirea de sine sau egoismul.

Cununia este o taină deoarece soții sunt legați cu o legătură nevăzută a Duhului Sfânt. Ei nu sunt singuri, ci în mijlocul lor stă sau ar trebui să stea Hristos.

Iubirea este adevărată și deplină în Sfânta Treime, nu în unul sau în doi. Aceasta arată că nu este axată pe sine, ci se răsfrânge și se împarte.

Fără prezența lui Dumnezeu între soți, în casă, relațiile familiale nu pot fi durabile. Fără Duhul Sfânt nu poate exista pace, bună înțelegere și armonie.

Și dacă Dumnezeu este dăruitorul păcii, izvorul a tot binele și Iubirea însăși, dușmanul Lui și al oamenilor este diavolul. Satana este dezbinătorul, sau cel care desparte, destramă, distruge, răpește și risipește.

El este vrăjmașul iubirii creștine și cel care seamănă vrajbă între oameni, vrând să îi pornească unul împotriva celuilalt.

Când o căsnicie se clatină și o familie este pe punctul de a se nărui, toți trebuie să alerge la ajutorul lui Dumnezeu. Fiecare trebuie să își recunoască greșelile și vina, să se spovedească și să se smerească. Să caute cu orice preț reconcilierea și să se roage pentru aceasta.

Să lepede mândria, îndreptățirea de sine, mândria și să se smerească. Să ceară iertare și să se împace cu cei cărora le-au greșit sau care au greșit împotriva lor.

Rugăciune pentru izbăvirea de gelozie, certuri și neînțelegeri în familie

Iubitorule de oameni, Împăratul veacurilor și dătătorul bunătăților, Care ai stricat peretele cel din mijloc al vrajbei și ai dat pace neamului omenesc, miluiește, Doamne, pe cei ce ne urăsc, ne pizmuiesc și ne ocărăsc; așijderea și pe cei ce ne grăiesc de rău. Ca nu cumva vreunul din ei să pătimească ceva rău pentru noi, păcătoșii, nici în veacul de acum, nici în cel ce va să fie.

Doamne, Dumnezeul nostru, caută dintru înălțime ca un Bun asupra inimilor noastre, ce sunt lipsite de dragoste și de unire și sunt îmboldite de spinii urii și ai altor păcate.

O picătură din harul Sfântului Tău Duh coborând peste dânsele, rourează-le bogat, ca să aducă roade bune și din dragostea cea către Tine să sporească în fapte bune și să petreacă în dragoste și unire.

Așa Doamne, înmulțind dragostea în inimile noastre, păzește-ne de tot răul și de asuprirea vrăjmașilor văzuți și nevăzuți, de sabie, de năvălirea altor neamuri asupra noastră, de războiul cel dintre noi și totdeauna ne ajută să ne iubim unii pe alții și să facem tot binele, spre a ne învrednici de bunătățile Tale cele cerești. Amin”.

Citește și:

Rugăciune pentru întărirea familiei
Cum să eviți conflictele în familie
Ce trebuie să faci când cineva e supărat în familie?
Cele două patimi care distrug o familie și cele două virtuți care o salvează

Sursă articol: Porunca Iubiri Agaton, Rugăciunea soților stăpâniți de patima geloziei, a certurilor și neînțelegerilor: https://poruncaiubirii.agaton.ro/articol/783/#17

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.