Rugăciune pentru buna înțelegere între soți și socri

Degeaba ești în pace cu vecinii și prietenii dacă nu te înțelegi cu cei din casă.

Multe cupluri au tot felul de divergențe cu părinții și socrii lor.

Rugaciune pentru buna intelegere intre soti si socri

Rugaciune pentru buna intelegere intre soti si socri

Alții au ajuns chiar să nu-și mai vorbească între ei.

Pacea este mai mare decât dreptatea, spun Sfinții Părinți.

O relație nu poate dăinui, nici măcar între persoane de același sânge, dacă ambele părți cultivă îndreptățirea de sine și nu pot renunța la orgolii.

Dacă aveți probleme cu părinții sau cu socri, rugați-vă ca Dumnezeu să aducă pacea și buna înțelegere.

Citește și – Rugăciune pentru înțelegerea în casă și în familie

Dumnezeu este dăruitorul păcii. Pentru a putea stabili o relație bună cu cineva, trebuie ca mai întâi tu să ai pace în suflet.

Să nu ții numaidecât la dreptatea ta. Să știi când să taci și să arăți răbdare și îngăduință.

Să fii dispus să renunți la părerile tale dacă schimbul de păreri au devenit contradictorii sau violente.

Să preferi să pierzi o discuție decât să întreții o situație confictuală, de dragul armoniei în familie.

Rugăciune pentru buna înțelegere dintre soți și socri

Doamne Iisuse Hristoase, Cel Ce prin pătimirile Tale mântuitoare pe care le-ai primit de bunăvoie, răstignit fiind pe crucea Golgotei ai sfărâmat puterea diavolului și ne-ai împăcat pe noi, oamenii, cu Părintele nostru Cel ceresc și pe unii cu alții Tu ai zis:

Pace las vouă, pacea Mea o dau vouă”. Te rugăm, Doamne Iisuse, dă-ne pacea Ta și nouă, robilor Tăi uniți prin Taina Cununiei, ca și părinților noștri.

Stinge cu puterea Ta toate neînțelegerile dintre noi. Ajută-ne ca toți să ne luptăm cu patimile care ne stăpânesc, cu deprinderile și obiceiurile rele care tulbură pacea și buna viețuire în familia noastră.

Dă-ne înțelepciunea cea de la Tine, ca să trăim într-un cuget, cinstindu-ne unii pe alții. Cu harul Tău, lucrează în mintea și în inima părinților noștri și a noastră, ca să nu facem deosebire între fiu și noră, între părinți și socri.

Dă-ne să înțelegem că prin sfânta Taină a nunții, părinții unuia devin și părinții celuilalt. Doamne, Atotputernice, zdrobește toată răutatea, tot egoismul și toată îngustimea de minte și întărește între noi credința, că mai scumpe sunt iubirea, pacea și unirea decât vrajba și cearta.

Ajută-ne, Doamne, să ne cinstim unii pe alții fără să ținem seama de osebirile dintre noi; să-l îngăduim pe celălalt așa cum este el, cu înțelegere, cu răbdare și cu dorința de a fi bine pentru toți.

Bunule Doamne, Te rugăm ca pe noi și pe părinții noștri să ne îndrumu mereu spre tot lucrul bun și Ție bineplăcut, să ne dai dragoste și râvnă pentru rugăciune și nevoință duhovnicească, cu post și cu metanii, care slăbesc în noi puterea celui rău, că Tu ești cârmuitorul vieții noastre și Ție slavă înălțăm, împreună și Părintelui Tău Cel fără de început și Preasfântului și Bunului și de Viață Făcătorului Tău Duh. Amin”.

Citește și – Rugăciune pentru buna înțelegere în casă și în familie

Sursă articol: Rugăciune pentru buna înțelegere între soții căsătoriți și părinții lor, Carte de Rugăciuni, Editura Felicitas Stockholm, 2019, p. 212

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.