Rugați-vă Maicii Domnului și ea va alunga toți demonii de la noi după moarte

Părintele Cleopa îi îndemna pe creștini să citească zilnic rugăciuni către Maica Domnului. Să facă îndeosebi Paraclisul și Acatistul Buneivestiri.

Această mică osteneală nu va rămâne fără plata ei. Paraclisul Maicii Domnului se citește la vreme de necaz, iar Acatistul Buneivestiri are mai mult rol de cinstire adusă Maicii Domnului.

Rugați-va Maicii Domnului si ea va alunga demonii de la noi dupa moarte

Rugați-va Maicii Domnului si ea va alunga demonii de la noi dupa moarte

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu trebuie lăudată neîncetat pentru marele dar al mântuirii pe care Dumnezeu ni l-a dat prin ea.

Dacă Fecioara Maria nu ar fi acceptat „propunerea” lui Dumnezeu de a zămisli și a naște pe Hristos, mântuirea noastră nu mai putea fi realizată. Ea a răspuns cu smerenie „Iată roaba Domnului” la planul de mântuire al lui Dumnezeu și datorită ei am primit darul vieții celei veșnice.

Iată de ce ar trebui să o lăudăm pe Maica Domnului în fiecare zi, în fiecare clipă. Ea este mai slăvită decât toate puterile cerești. Dumnezeu a așezat-o mai presus de îngeri, de serafimi și de heruvimi.

Cine nu ar vrea să aibă o asemenea păzitoare și mijlocitoare tare în cer?

„Să fim întotdeauna alături de Preacurata, prin rugăciunile noastre stăruitoare către Ea. Să năzuim întotdeauna spre acoperământul ei matern, cu credință tare, că nici una din rugăciunile noastre, nici una din lacrimile noastre, nici unul din suspinele noastre nu vor pieri fără urmă”.

Din 24 de ore putem rupe câteva minute să citim dimineața un paraclis și seara un acatist închinat ei. Aceste mici rugăciuni nu vor rămâne fără plată. Maica Domnului nu lasă niciun suflet din cele care i se roagă să rămână nemângâiat.

Citește și – Rugați-vă mai des Maicii Domnului și ea va fi alături de voi în toate necazurile – Sfântul Serafim Sobolev

Cei care au obiceiul să se roage neîncetat Maicii Domnului vor avea parte de ajutorul ei atât în viața de aici, cât și după moarte.

„Și atunci ea, nu numai că ne va mântui mereu de orice rău în toată viața noastră, dar va fi cu noi și la trecerea noastră în viața de dincolo, ca să se împlinească asupra noastră cuvintele din Acatistul în cinstea Icoanei Maicii Domnului „Bogoliubskaia”: „În ceasul morții arată-te nouă, Preacurată”.

Cumplit și înfricoșător este momentul morții și confruntarea cu demonii din văzduhuri care se silesc să câștige sufletul nostru pentru iad.

„Ea va alunga de la noi, după moarte, toți demonii, ne va îngrădi de toate vămile diavolești ale văzduhului, ne va închina ca pe niște copii iubiți ai ei la tronul Fiului Său și Îl va ruga să ducă sufletele noastre în cereștile Lui locașuri ale Raiului”.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu stă de-a dreapta tronului Dreptului Judecător și mijlocește necontenit pentru mântuirea sufletelor noastre.

Citește și – Rugăciune către Maica Domnului, ajutătoarea în ceasul sfârșitului nostru

Sursă articol: Sfântul Ierarh Serafim (Sobolev), Să rămânem mereu sub acoperământul Maicii Domnului, Doxologia: https://doxologia.ro/cuvant-de-folos/sa-ramanem-mereu-sub-acoperamantul-preacuratei

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.